Maakunnalliseen kuljetuspalveluun muutoksia 1.7.2022 alkaen

Kanta-Hämeen maakunnallisen kuljetuspalvelun (makupa) palveluntuottaja muuttuu. Uutena palveluntuottajana aloittaa 1.7.2022 alkaen Taksi Helsinki Oy.

Samalla myös kuljetuspalvelun tilausnumero vaihtuu. Jatkossa kyyti tilataan Taksi Helsingin kuljetuspalvelukeskuksen numerosta 03 4108 1617. Jos sinulla on kuulo- tai puhevamma, voit tehdä tilauksen tekstiviestinä. Uusi tekstiviestitilausnumero kuulo- ja puhevammaisille on 045 7398 0156. Voit tehdä tilauksen myös Taksi Helsingin RIDEIT – makupa-matkojen tilaussovelluksella.

Heinäkuulle tulevat kyytitilaukset tilataan Taksi Helsingin tilausnumerosta. Taksi Helsinki alkaa ottaa heinäkuun kyytitilauksia vastaan maanantaista 20.6.2022 alkaen.

Kesäkuulle kuljetuspalvelun taksi tilataan vielä vanhasta numerosta 0100 4135.

Palveluntuottajan vaihdos ei vaikuta matkaoikeuksiisi eikä kuljetuspalvelupäätökseesi

Mikäli osoite- ja muut tietosi ovat ennallaan, ei palveluntuottajan vaihdos vaadi sinulta mitään toimenpiteitä. Jos sinulla on vakiotaksioikeus ja nykyinen vakiotaksiyrittäjäsi jatkaa toimintaansa Taksi Helsingin maakunnallisessa kuljetuspalvelussa, säilyy vakiotaksioikeutesi nykyisellä liikennöitsijällä.  

Suurin muutos tulee koskemaan kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuden perimistä. Jatkossa et enää maksa kuljetuspalvelun omavastuuta kyydin päätteeksi taksinkuljettajalle, vaan Hämeenlinnan kaupunki kuljetuspalvelun järjestäjänä lähettää omavastuuosuuksista sinulle laskun kuukausittain jälkikäteen. Jos lasku matkojesi omavastuuosuuksista tulee lähettää jonnekin muualle kuin kotiosoitteeseesi (esim. edunvalvojalle), ilmoita laskutusosoite kuljetuspalvelun myöntäjälle.

Lisätietoja palvelusta ja matkaoikeuksista saat Hämeenlinnan kaupungin ja Taksi Helsingin nettisivuita:

Vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut

Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut

Ikäihmisten asiakasohjauksen yhteystiedot

Taksi Helsingin nettisivut (makupa)