Matka mielen läpi – Aimokoulun lopputyönäyttely 2023

Vanhan kaupungintalon alakerta, Raatihuoneenkatu 9, Hämeenlinna.  

Aimokoulun lopputyönäyttely on avattu ja avoinna vanhan kaupungintalon alakerrassa osoitteessa Raatihuoneenkatu 9-11. Näyttelyn aukioloaikaa päivitetään viikko kerrallaan, sillä yleisö on hyvä pitää jännityksessä.

Näyttely on avoinna:

  • 8.5. maanantaina 17.30–19
  • 9.5. tiistaina 16–19
  • 10.5. keskiviikkona 16–19
  • 12.5. perjantaina 14–18
  • 13.5. lauantaina 11–15
  • 14.5. sunnuntaina 11–15
  • 15.5. maanantaina 15–20
  • 16.5. tiistaina 17.30–19.45
  • 17.5. keskiviikkona 18–20

Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opintoihin kuuluu lopputyö. Monelle nuorelle tekijälle lopputyö on ensimmäinen laaja itsenäiseen työskentelyyn pohjautuva ja näyttelyyn esille asetettava kokonaisuus. Näyttelyssä esillä oleva nuoren itsenäisesti tekemä työ tai teos on iso juttu. Se todella ansaitsee kaiken huomiomme. Se on meidän tulevaisuutemme kuva. 

Näyttely on kuva nuorten maailmasta, heidän ajattelustaan ja ilmaisustaan. “Matka mielen läpi” on konkreettinen osoitus sitoutumisesta pitkäjänteiseen työskentelyyn ja merkki kyvystä viedä pitkä prosessi läpi alusta loppuun asti. Näyttelyssä on esillä upeita asuja, taide-esineitä, piirroksia, maalauksia, installaatio, pienoisrautatie ja videoteoksia. Teosten rinnalla on esillä dokumentaatiot, joissa oppilaat avaavat visuaalista ajatteluaan ja työskentelyprosessejaan.  

Viimeiset neljä vuotta Aimokoulun lopputyönäyttely on vakituisen näyttelytilan puutteesta johtuen vaeltanut pitkin kaupunkia. Tällä kertaa paikaksi löytyi vanhan kaupungintalon alakerta osoitteessa Raatihuoneenkatu 9.  

Aimokoulu on kuvataiteen ja käsityön perusopetusta hämeenlinnalaisille lapsille ja nuorille tarjoava taidekoulu, jossa voi opiskella laajan oppimäärän mukaisesti visuaalisia taiteita. Aimokoulun syksyn ryhmiin voi hakea 3.5. alkaen.   

MATKA MIELEN LÄPI - Aimokoulun lopputyönäyttelyn 2023 nuoret taiteilija ovat: 

Ahonen Tinja, Carpelan Elanor, Ertamo Vilho, Hyvönen Nella, Immonen Matias, Laine Panu, Malmi Eerika, Matilainen Kaj, Perhola Eini, Pesonen Iines, Pohjala Sara, Roslander Ella, Tahiri Elsa, Vilkka Ea, Ylikippari Maija, Överlund Helmi 

Näyttelyn juliste
Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 26.4. klo 17–19