Matkailu on koko kaupungin yhteinen asia – mitä sinä kerrot Hämeenlinnasta? 

Hämeenlinna kiinnostaa nyt sekä kotimaisia että kansainvälisiä matkailijoita. Eikä ihme: Pohjoismaiden parhaiten säilynyt keskiaikainen kivilinna, Aulangon hengästyttävän hienot kansallismaisemat ja Iittalan artesaanikylä pitkine lasinvalmistusperinteineen ovat vierailukohteita vailla vertaa.

Hämeenlinnalla onkin erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa matkailuaan erityisesti kansainvälisten matkailijoiden kautta. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla majoittuville kansainvälisille turisteille Hämeenlinna on kiinnostava päiväretkikohde sekä luonto- ja kulttuuritarjontansa että kätevän sijaintinsa puolesta.  

Hämeenlinna vetää puoleensa vuosittain noin 1,2 miljoonaa vierailijaa, jotka tuovat kaupunkiin noin 100 milj. € matkailutuloa. Matkailulla on Hämeenlinnassa merkittävä talous- ja työllisyysvaikutus, ja siinä on paljon mahdollisuuksia lisätä elinvoimaa myös keskustan ulkopuolella pitäjissä.  

Matkailutoimialan kehittämisen ja Hämeenlinnan markkinoinnin eteen tehdään kovasti töitä monella eri sektorilla, ja markkinointikanavista yksi nousee ylitse muiden: hämeenlinnalaiset itse.  

Miten me hämeenlinnalaiset sitten voisimme yhdessä edistää alueemme matkailua ja vetovoimaa? Helppo ja tehokas tapa osallistua on jakaa positiivista sanomaa Hämeenlinnasta eri kanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa ja blogeissa. 

Hämeenlinnassa vierailleet usein kehuvat Hämeenlinnan olevan kauniimpi, lähempänä ja tarjonnaltaan monipuolisempi, kuin mitä on osattu edes kuvitella. Monesti asiat, joita me hämeenlinnalaiset pidämme lähes itsestäänselvyyksinä, näyttäytyvät vierailijan silmissä ainutlaatuisina erityispiirteinä, joihin on helppo ihastua.  

Nähtävyyksien lisäksi myös Hämeenlinnan kesän tapahtumakalenteri pursuaa runsauttaan. Löytyykö sinun tuttavapiiristäsi henkilöitä, joita voisit kutsua kylään hurmaantumaan Hämeenlinnasta? 

Maiseman valokuvausta Hameenlinnassa
Hämeenlinnassa voit huoletta viettää kesäpäivän jos toisenkin näissä satumaisen kauniissa maisemissa.

Jaa Hämeenlinnan ilosanomaa 

www.visithameenlinna.fi –sivustolta löydät ajantasaisia sisältöjä ja koosteita kaikesta, mikä Hämeenlinnassa on kiinnostavaa.  

Seuraathan Visit Hämeenlinnaa myös Facebookissa ja Instagramissa? Facebookissa jaamme tuoreimmat tapahtumavinkit ja Instagramissa kauneimmat kuvakulmat kaupunkiin.  

Otitko kuvan, jossa kiteytyy jotain ainutlaatuista, hauskaa ja hurmaavaa Hämeenlinnasta? Tägää kuvasi Instagramissa #visithämeenlinna tai #visithameenlinna ja olet mukana jakamassa positiivista Hämeenlinna-henkeä maailmalle! 

Löydät Visit Hämeenlinnan täältä: 

www.facebook.com/VisitHameenlinna.fi 
www.instagram.com/visithameenlinna 

Teksti: Tanja Mäki-Kulmala

Tämä artikkeli on julkaistu Hämeenlinnan kaupungin Arjessa mukana -asukaslehdessä 2/2023. Lue koko lehti verkossa.