Minunterveyteni.fi –palvelussa muutoksia maaliskuussa

Minunterveyteni.fi-palvelun toiminta nykymuodossaan päättyy viimeistään 31.3.2020. Tällöin palvelusta poistuvat mm. terveystarkastus ja -valmennukset, huomiota terveydestä sekä esitiedot. Palvelun muutosten syynä on päällekkäisyys muiden sähköisten terveyspalveluiden kanssa. Verkko-osoite minunterveyteni.fi toimii vielä muutosten jälkeen informaatiokanavana käytössä säilyvistä sähköisistä palveluista. Ajanvaraukset ja Omahoito-tiedot löytyvät myös jatkossa Kansalaisen terveyspalvelusta.

Hämeenlinnassa kehitetty minunterveyteni.fi on ollut pohjana nykyisin kansallisesti kehitettävälle Omaolo–palvelulle. Omaolo -palvelussa käytössäsi ovat mm. oire- ja palveluarviot, henkilökohtaiset hoito- ja palvelukokonaisuudet sekä vuoden 2020 aikana julkaistavat hyvinvointitarkastukset ja -valmennukset.

Näin asioit terveyspalveluissa sähköisesti

  • Kun sinulla on yksittäinen oire tai terveysongelma, täytä Omaolo–palvelun oirearvio ja lähetä vastauksesi tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaisen arvioon.
  • Kun haluat siirtää tai perua ajanvarausaikasi, tarkistaa rokotus-, lääkitys- tai diagnoositietosi tai lähettää viestin terveyskeskuksen lääkärille tai hoitajalle, kirjaudu Kansalaisen terveyspalveluun.
  • Kun haluat tarkistaa omat terveystietosi, laboratoriotuloksesi tai lähettää reseptinuusimispyynnön, kirjaudu Omakanta –palveluun.

Lisätietoa terveyspalveluiden sähköisestä asioinnista löydät terveyspalveluiden verkkosivuilta.