minuuttihameenlinnaa-videoilla kuntalaisten omia hyviä hetkiä esiin

Hämeenlinnan kaupunki kutsuu asukkaat tekemään kaupunkimarkkinointia. Minuutti Hämeenlinnaa on somevideo Hämeenlinnasta, jonka kaupunkilaiset haluavat jakaa koko maailman kanssa. Pienikin ilahduttava asia, joka tekee arki- tai lomapäivästä paremman, yhdistää ihmisiä yhteisen tekemisen pariin, saa hiljentymään luonnon rauhaan tai eläytymään tapahtumien tunnelmaan voi olla jakamisen arvoinen.

Videoista on tulossa tärkein digitaalinen sisältö. Vuonna 2017 yhdeksän kymmenestä suomalaisesta katsoi Youtube-videoita (DNA:n somebarometri, 2017) ja ennusteen mukaan vuoteen 2020 mennessä 82% kaikesta verkon viestinnästä tulee olemaan videota (Cisco Visual Networkin Index: Forecast and trends, 2017-2022.)

Ammattimaisesti tuotetut videot ovat keskeinen osa verkossa tapahtuvaa sisältömarkkinointia, mutta samaan aikaan verkko täyttyy vielä nopeammin tavallisten ihmisten tekemistä videoista, sillä käytännössä jokaisella on sisällöntuottamiseen tarvittava mobiililaite. Suurimmat viraalihitit syntyvätkin yleensä näistä yksittäisen ihmisen tai ryhmän hetken mielijohteesta nollabudjetilla tekemistä videoista, joiden oivallus ja aitous koukuttaa. Ammattimaiset sisällöt yltävät harvoin samanlaiseen äkkisuosioon kuin spontaanit tuokiokuvat oikeasta elämästä.

Entä, jos nämä pystyisi yhdistämään?

Minuutti Hämeenlinnaa osallistaa ja yllyttää kaupunkilaiset tekemään videomateriaalia kaupungin viestintään niistä asioista, jotka itse kokevat jakamisen ja huomion arvoisiksi omassa kaupungissaan: ihmisistä, ilmiöistä, paikoista, tapahtumista jne.

Tavoitteena on saada jakoon taltiointeja aidoista hetkistä hämeenlinnalaisten elämässä ja jakaa ne kaiken maailman nähtäväksi. Sisältö on vapaa, mutta kohtuullisen maun ja lain (myös tekijänoikeuslain) rajoissa. Maksimissaan 3 minuutin mittainen videomateriaali toimitetaan kaupungin viestinnälle, joka hyväksymisen jälkeen toimittaa sen editoitavaksi vakiomuotoiseen yhden minuutin mittaan. Samalla videoon lisätään kaupungin graafiset tunnisteet. Editoidut videot julkaistaan kaupungin omissa some-kanavissa.

Videokampanja koeponnistetaan kesän 2019 aikana. Kolme eniten tykkäyksiä keränneen videon toimittaja palkitaan valintansa mukaan joko jääkiekkolipulla, teatterilipulla tai uimahallilipulla. Mikäli kiinnostus, videoiden määrä, laatu ja suosio on riittävä, voidaan julkaisemista jatkaa edelleen kesän jälkeen osana kaupungin viestintää. Päätös tästä tehdään elokuun aikana.

Lisätiedot

kulttuuripäällikkö Janne Nieminen, p. 03 6214263, janne.nieminen@hameenlinna.fi

www.hameenlinna.fi/minuuttihameenlinnaa