Murhamysteeri museossa 2 – uusi juoni

Jännittävä Murhamysteeri museossa saa jatkoa, kun Palanderin talossa pelataan marraskuussa Murhamysteeri museossa 2 -peliä kokonaan uudella juonella.  

Murhamysteeri museossa on konseptiltaan mysteeripeli, jossa 2–8 henkiset joukkueet pääsevät ratkaisemaan kuvitteellista murhatapausta aitoon museoympäristöön. Marraskuun neljänä lauantaina pelattava uusi versio sijoittuu edellisen mysteerin tapaan 1900-luvun alkuun. Tällä kertaa juonessa on agenttiseikkailun tuntua, kun venäläismieliseksi ilmiantajaksi epäilty Anna tukehtuu kesken rouvien teehetkeä.  

Uudessa pelissä joukkueet ovat isännän paikalle kutsumia yksityisetsiviä, jotka haastattelevat epäiltyjä kussakin talon huoneessa. Isäntä ei voi uskoa poliisia, joka on jo muitta mutkitta pidättänyt talon rouvan murhasta. Lopuksi yksityisetsivät esittävät oman teoriansa.

Murhamysteeri museossa 2 -pelin on suunnitellut ja käsikirjoittanut edellisen mysteerin tapaan Mysteeri Experience Oy. Jyväskylässä perustettu yritys pyörittää mysteeri- ja pakohuonepelejä jo viidessä eri kaupungissa. Pelin käytännön toteutuksesta vastaa Hämeenlinnan kaupunginmuseo. 

Pelin tekeminen on ollut museon näkökulmasta paitsi tajuttoman hauskaa myös oiva tapa saavuttaa uusia yleisöjä. Aikaisempaa murhamysteeriä pelattiin viime ja tänä vuonna kolmeen eri otteeseen, ja joka kerta pelin yli 80 lähtöä myytiin käytännössä loppuun. Vanhaa juonta kävi pelaamassa yritysmyynti mukaan lukien yli 1000 ihmistä. 

Kiinnostus näyttää olevan edelleen vahvaa, sillä marraskuun uuden pelin 84 lähdöstä yli puolet on jo varattu.

Lisätietoja:

Murhamysteeri-sivulta

Hämeenlinnan kaupunginmuseo
amanuenssi Antti Krapu, 040 569 0035, antti.krapu@hameenlinna.fi

Mysteeri Experience Oy 
luova johtaja Emmi Kärnä, 040 7789 711, emmi@mysteeri.com