Naivismin talvi on taas rakennettu Iittalan puukoululle

Näyttelyssä on esillä naivismin klassikko, Enni Id, ukrainalainen naivisti Natalia Mashkina sekä 36 kesästä tuttua nykynaivistia. Näyttely esittelee Enni Idin kissoja, kukkia ja hirsipirtin elämää. Ukrainalaisvieraamme, naivisti Natalia Mashkinan sympaattisissa kissatauluissa herkutellaan väriloistolla talven keskellä. Nykynaivistit ovat tuoneet puukoululle veistoksia, maalauksia, ryijyjä ja grafiikkaa. Enni Idin ja Natalia Mashkinan näyttelyn on kuratoinut Veikko Halmetoja ja nykynaivistien näyttelyn on kuratoinut Kira Suomalainen.

Maalaus, jossa kolme tummaa kissaa vierekkäin.
Enni Id: Kolme kissaa, akryyli levylle, ajoittamaton

Naivismin talvi -näyttelyn ovet avataan Iittalan puukoululla (Hollaajantie 2, 14500 Iittala) jo lauantaina 25.11. klo 11. Samaan aikaan Iittala Villagessa vietetään joulunavausta, ja koko Lasimäen alue on tulvillaan joulutunnelmaa, ohjelmaa ja Valoilmiö-festivaalin teoksia. Joulumyymälät, sisäpihan kojut ja ravintola palvelevat. Naivismin talvi -näyttelyä pääsee 25.11. ihastelemaan klo 21 asti.

Näyttely tarjoilee hyvää mieltä 25.11.2023-3.3.2024, pe–su klo 11–17. Näyttelyn yhteydessä järjestetään työpajoja ja taiteilijatapaamisia talven aikana. Naivistien omat joululahjamyyjäiset järjestetään 9.12.2023 klo 11–16 puukoululla.

Seuraa Naivisteja:

www.naivistit.fi

Facebook: Naivistit Iittalassa

Instagram: Naivistit Iiittalassa

Piirros/maalaus, jossa nalleperhe leikkii ja lukee kotona. Myös puukoulu talvisessa maisemassa.
Anna Luostarinen: Joulusatu Iittalassa, akryyli levylle, 2023