Neljännet koronarokoteannokset 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville

THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville. Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan heidän suojaansa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia.

Iäkkäiden hoivakodeissa neljänsiä annoksia suositellaan kaikille ilman varsinaista alaikärajaa. Neljättä annosta ei kuitenkaan katsota tarpeelliseksi esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille, vaan suositus koskee nimenomaan iäkkäitä.

80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolme (3) kuukautta kolmannesta annoksesta on kulunut. Neljännet annokset suositellaan antamaan ripeästi, sillä niillä pyritään tehostamaan iäkkäiden suojaa juuri nyt epidemian ollessa voimakkaimmillaan.

Hämeenlinnassa neljännen koronarokotuksen voi saada omassa hoiva- tai palveluyksikössä tai ajanvarauksella Verkatehtaalla. Kotihoidon piiriin kuuluvat saavat rokotuksen kotihoidosta.

Rokotusajan voi varata netistä: Nettiajanvarauspalvelu > Valitse koronarokotus 12 vuotta täyttäneelle tai puhelinnumerosta 03 6219 893. Nettiajanvaraus ei vaadi vahvaa tunnistautumista. Varauksen voi siis tehdä helposti ikääntyneen läheisen puolesta.

Ajanvaraus 80 vuotta täyttäneiden neljänsiin rokotuksiin Verkatehtaalle on avattu. Pitäjien mahdolliset rokotuspäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Lisää päivitettyä tietoa koronarokotuksista löytyy Kanta-Hämeen koronarokotukset -sivulta.