Neulegraffiti Hyvinvointikeskus Sauvolaan koko yhteisön voimin

Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten palveluissa meneillään olevassa Pysyvä koti – muuttuvat palvelut -hankkeessa Hyvinvointikeskus Sauvolassa tavoitteena on ollut yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen vahvistaminen niin talon asukkaiden, kuin koko kyläyhteisön välillä. Sauvolan sisäpihalle on yhdessä toteutettu neulegraffiti.

Hyvinvointikeskus Sauvolassa on lähdetty vahvistamaan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä niin talon asukkaiden, kuin koko kyläyhteisön välillä

Yhtenä toimintamuotona on ollut neulegraffitin kokoaminen. Kyläläisiä ja talon asukkaita kutsuttiin kevään aikana tekemään neulegraffitin osioita teemalla Vuodenaikojen kirjoa – lankataidetta Iittalalaisittain. Osioita teokseen tuli useita muovikassillisia, ja ne koottiin talkoovoimin yhtenäiseksi neulegraffitiksi Sauvolan sisäpihan kaarisillan kaiteisiin.

Sauvolan neulegraffiti on myös yhtenä kohteena Iittalan taide-elämysten kävelyreittiä, Iittalan Helmiä.

Neulegraffitin nimeksi Neuleruska

Neulegraffitista järjestettiin nimikilpailu, jonka voittajan valitsivat Sauvolan asukkaat. Perjantaina 1.7.2022 järjestetyssä tilaisuudessa julkistettiin neulegraffitin nimikilpailun voittaja ja teoksen nimi. Nimikilpailun voitti Veikko Vuorinen ehdotuksellaan Neuleruska. Voittajaehdotuksen tekija palkittiin kukilla ja Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön lahjoittamalla lahjakortilla.

Kuvassa nimikilpailun voittaja Veikko Vuorinen sekä projektipäällikkö Miia Lehtonen. Kuva: Johanna Mustonen

Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten palveluissa toteutettavassa Pysyvä koti – muuttuvat palvelut -hankkeessa tavoitteena on, että ikäihmisillä olisi halutessaan mahdollisuus elää samassa asuinympäristössä elämänsä loppuun saakka palvelutarpeesta riippumatta. Hankkeeseen on saatu avustusta Sosiaali- ja terveysministeriöltä Joustavan palvelun asumismalli iäkkäille -toimintamallin kehittämiseen osana kansallista ikäohjelmaa.

Lisätietoja: projektipäällikkö Miia Lehtonen, miia.lehtonen@hameenlinna.fi, 040 171 8308