Nuorisotyö toimii aktiivisesti verkossa ja kentällä

Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelujen toiminta jatkuu koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana digitaalisesti ja jalkautumalla nuorten kokoontumispaikoille.

Nuorisotyöntekijät ovat läsnä ja tavoitettavissa eri sosiaalisen median kanavissa kuten WhatsApp, Instagram, Facebook, Snapchat ja tietysti ihan perinteisesti puhelimitse. Seuraamalla eri nuorisotilojen Instagram-tilejä pääsee mukaan aktiiviseen ajanviettoon. Discord-sovelluksella voi osallistua yhteisiin keskusteluihin ajankohtaisista asioista.

Etsivän nuorisotyön tapaamiset järjestetään pääasiassa puheluina ja WhatsApp-videopuheluina. Kenttätyötä tehdään säännöllisesti viikoittain ja yhteistyössä Ankkurin kanssa.

Ohjaamon palveluohjaaja vastaa puheluihin, viesteihin ja sähköposteihin ma-pe klo 9-15. Yksilötapaamiset hoidetaan etäyhteyksin.

Nuorisotyö on kohtaamista, kannustavaa kasvatusta ja yhdessä tekemistä. Nuoria kuunnellaan, tuetaan ja ohjataan palvelujen piiriin, jos omat keinot eivät riitä. Poikkeusoloissa näiden tehtävien merkitys vain kasvaa.

Lisätiedustelut:
Nuorisotyön päällikkö Mervi Hiltunen
puh. 040 500 5887