Nuorisovaltuuston ilmoittautuminen on nyt auki

Ilmoittautuminen Hämeenlinnan nuorisovaltuustoon kaudelle 1.1.-31.12.2024 on nyt auki. Ilmoittautumaan pääsee tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/nuva2024

Hämeenlinnassa ei järjestetä nuorisovaaleja, vaan kaikki toiminnasta kiinnostuneet 12-18 -vuotiaat nuoret voivat ilmoittautua mukaan. Ilmoittautuminen päättyy 27.11.2023.

Hämeenlinnan Nuorisovaltuusto eli NuVa on poliittisesti sitoutumaton nuorten edunvalvojana ja äänitorvena toimiva vaikuttajaryhmä, joka on edustettuna kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa. NuVa järjestää myös erilaisia tapahtumia ja tempauksia nuorille.

Nuorisovaltuuston ylin päättävä elin on kaikista jäsenistä koostuva kokous. Nuorisovaltuuston juoksevista asioista ja toimeenpanosta vastaa nuorisovaltuuston hallitus. Nuorisovaltuuston seuraavan kauden jäsenmäärä vahvistetaan kaikille avoimessa yleiskokouksessa. Yleiskokous pidetään 27.11.2023 klo 17 Raatihuoneen Valtuustosalissa. Yleiskokouksessa esitellään myös NuVan toimintaa, kun toiminnassa jo mukana olevat nuvalaiset kertovat omista ajatuksistaan ja kokemuksistaan NuVassa toimimisesta.

”Nuorisovaltuusto on yhteiskunnallisista asioista ja päätöksenteosta kiinnostuneille nuorille erinomainen mahdollisuus päästä näkemään, miten päätöksenteko toimii omassa kotikaupungissaan. Nuorisovaltuustossa tapaat myös muita nuoria, joita kiinnostavat samat asiat, eli vaikuttaminen, nuorten asiat ja kenties jopa politiikka.” Nuorisovaltuuston nykyinen puheenjohtaja Kustaa Mattsson toteaa.

Hämeenlinna on nuorisovaltuustomyönteinen kunta

Hämeenlinna on saanut jo kaksi kertaa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton myöntämän Nuorisovaltuustomyönteinen kunta –sertifikaatin. Sertifikaatti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Lisätietoja

Kustaa Mattsson
kustaam@gmail.com
nuorisovaltuuston puheenjohtaja

Veera Antikainen
veera.antikainen@hameenlinna.fi
040 869 6250
osallisuuskoordinaattori