Opiskelijoille kootusti infoa Opiskelijan Hämpton -sivulla

Tervetuloa opiskelemaan Hämeenlinnaan! Joko koulun ovet aukesivat? Vai mietitkö vielä Hämeenlinnaan hakemista? Tsekkaa Opiskelijan Hämpton -sivulta vinkit ja infot opiskelijaelämään kaupungissamme.

Ihan lähellä luonto

Hämeenlinnassa luonto on lähes kotiovella. Reittejä löytyy niin vaeltajille, hiihtäjille kuin pyöräilijöillekin. Hämeenlinnalaisten suosikkipaikkoja ovat mm. Aulanko ja kaupunkia halkova rantareitti. Porrastreenille ja ulkokuntosalille pääset myös monessa paikassa kaupungissamme. Ja mikä parasta, kaikki nämä ovat ilmaisia!

Bussilla perille

Vaikka ulkoilu hyvää tekeekin, toinen hyvä vaihtoehto kulkemiseen on bussit. Meillä on toimiva joukkoliikenne, jossa on omat edulliset hintansa opiskelijoille.

Mitä Hämptonissa voi tehdä?

Kannattaa tutustua mm. Verkatehtaan keikkatarjontaan ja lukuisiin museoihimme. Kesän helmiä ovat kaikki Linnanpuiston festarit. Lätkäfanin tie vie HPK:n peleihin. Opiskelijabudjettiin sopivaa shoppailua eli kirppiksiä ja second hand -putiikkeja riittää pengottavaksi.

Hyvinvoinnistasi huolehditaan

Opiskelijan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtivat mm. psykologit, kuraattorit, terveydenhoitajat ja erityisopettajat – katso tarkemmin koulun sivuilta. Meiltä löytyy myös Ohjaamo Stage, joka kokoaa alle 30-vuotiaille tarkoitettuja palveluita yhteen paikkaan tavoitteenaan helpottaa palveluiden saamista.

Kela tukee talouttasi

Opiskelijana voit saada Kelasta esimerkiksi opinto-, asumis- ja koulumatkatukea peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Muista hankkia opiskelijakortti, niin saat monista (tälläkin sivulla mainituista) paikoista alennuksia!

Virallisesti hämptonilainen

Jos olet tuore hämeenlinnalainen, tsekkaa uuden asukkaan sivu, josta saat tarvittavat eväät Hämpton-elämäsi ensiaskeleille. Saat meiltä myös postitse tervetulokirjeen, jonka kanssa kannattaa poiketa lähimmällä palvelupisteellä.