Osallistu leikkipaikan suunnitteluun – Vuorentaan kaupunginosassa Kuralassa uudistetaan leikkipaikka

Hämeenlinnan kaupungin puistoalueilla on noin 110 yleistä leikkipaikkaa. Kaupunki haluaa kehittää leikkipaikkoja vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeita ja toiveita. Voit vaikuttaa osallistumalla kyselyyn (kysely oli avoinna 28.4. saakka).

Kuralan asuinalueen yhteisestä lähileikkipaikasta tulee kooltaan keskisuuri ja sen varustelun tulisi tarjota mahdollisuus eri ikäryhmiin kuuluvien lasten perusleikkeihin. Lisäksi alueelle istutetaan uutta kasvillisuutta. Leikkipaikka rakennetaan kuluvan vuoden aikana.

Karttakuva Kuralan uudistettavan leikkipaikan sijainnista

Uudet leikkivälineet on tarkoitus sijoittaa Talvitien päässä olevan kentän eteläpäätyyn. Toinen puoli kentästä jää edelleen vapaaksi tilaksi muuhun liikkumiseen ja pelailuun. Samassa yhteydessä lähistöltä poistetaan kuusi pientä ja lähekkäin sijaitsevaa korttelileikkipaikkaa, joissa ei enää ole jäljellä muuta kuin huonokuntoiset keinut ja hiekkalaatikot.

Leikkipaikkojen kehittämisohjelman mukaisesti kaupunki pyrkii karsimaan puistoleikkipaikkojen määrää ja kehittämään jäljelle jääviä paikkoja paremmin asukkaiden tarpeita vastaaviksi. Toimiva verkosto tarjoaa asukkaille laadukkaita, turvallisia ja hyvin saavutettavia leikkipuistoja, kohtuullisen etäisyyden päässä. Leikkipaikkojen käyttäjämäärien tulee olla riittävä.

Leikkipaikan teemaksi on otettu kolme erilaista vaihtoehtoa, joista voit äänestää mieluisinta. Kirjoita vapaasti myös omia kommentteja ja ideoi käyttöä myös kentän pohjoispäädyssä olevalle alueelle.

Sähköinen kysely oli avoinna 28.4. saakka.

Lisätietoja:
Maarit Eskola, maarit.eskola@hameenlinna.fi