Osallistu ulkoilun lomassa kaupungin kevätsiivoukseen

Kevät on aktiivista siivousaikaa, ja kaupunki kannustaa asukkaita osallistumaan kevätsiivoustalkoisiin lainaamalla roskatikkuja, antamalla jätesäkkejä ja hakemalla roskapussit pois. Oman lähipuiston, lähimetsän, polun tai yleisen viheralueen siistiminen on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Tällainen toiminta on myös helppo ympäristöteko ja talkootyö lisää yhteisöllisyyttä.

Puhtaanapito, mikä sisältää roskiksien tyhjennykset ja irtoroskan keräämistyötä, maksaa kaupungille vuositasolla noin 300 000 euroa. Mitä siistimpänä kaupunki pysyy – sitä enemmän puhtaanapitoon varattuja rahoja voidaan käyttää johonkin muuhun kaupunkilaisille iloa tuottavaan toimintaan.

Lainaa roskapihdit palvelupiste Kastellista

Roskapihtejä ja jätesäkkejä voi hakea palvelupiste Kastellin kaupunkineuvonnasta, osoitteesta Wetterhoffinkatu 2, Hämeenlinna.

Halutessasi saat lainaksi myös heijastavan turvaliivin. Liiviä on hyvä käyttää, jos keräät roskia esimerkiksi liikenneviheralueilta. Pihtien ja jätesäkkien noudon yhteydessä saat myös ohjeet mihin täydet jätesäkit voi jättää.

Lainattavia tikkuja on Kastellissa 20 kpl. Tarkista Kastellin aukioloajat osoitteesta www.hameenlinna.fi/kastelli.

Järjestätkö itse siivoustalkoot?

Talkoiden järjestäjät ovat itse vastuussa talkoiden ideoinnista, organisoimisesta ja käytännön järjestelyistä. Talkoolaiset voivat ilmoittaa kaupungin palautekanavan kautta pyynnön kerättyjen roskien poiskuljetuksesta.

Jätettä on hyvä lajitella jo valmiiksi, esimerkiksi metallit kannattaa jättää sekajätteestä erilleen.

Muista turvallisuus

Pidä huoli turvallisuudesta yleisillä paikoilla ja esimerkiksi kadunvarsilla roskia kerättäessä. Näkyvä suojavaatetus, esimerkiksi heijastinliivi on oiva lisä vaatetukseen. Vaarallisen jätteen varalta kerääjillä on hyvä olla hansikkaat kädessä.

Roskat kuuluvat roskikseen

Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa elinympäristömme siisteyteen. Yksinkertaisin ratkaisu on heittää roskat roskikseen.