Palvelupiste Kastelliin avataan koronatodistuspiste

Hämeenlinnan kaupunki avaa 13.12.2021 palvelupiste Kastellissa koronatodistuspisteen.

Saat koronatodistuspisteeltä koronapassin eli todistuksen saamistasi koronarokotuksista. Pisteellä palvellaan niitä hämeenlinnalaisia, jotka eivät itse pysty tulostamaan tai lataamaan todistusta Omakanta-verkkopalvelusta.

Koronatodistuksen saa palvelupisteestä käymällä siellä paikan päällä henkilökohtaisesti. Koronatodistuspiste toimii vuoronumeroperiaatteella, sinne ei varata aikaa. Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Koronatodistuspiste sijaitsee palvelupiste Kastellissa osoitteessa Wetterhoffinkatu 2, 13100 Hämeenlinna. Koronatodistuspiste on avoinna

  • arkisin klo 9-12 ja 12.30-14 perjantaihin 2.9. asti
  • ajalla 5.9.-29.12. piste on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 9-12 ja 12.30-14.

Koronatodistus ulkomailla saaduista rokotuksista

Oletko saanut koronarokotteet muualla kuin Suomessa?

Jos olet saanut koronarokotuksesi muualla kuin Suomessa, sinun pitää pyytää todistus siitä maasta, jossa olet rokotuksen saanut.

Ns. kolmansissa maissa (maat, joista ei saa EU-koronarokotustodistusta) rokotettujen osalta Palvelupiste Kastelli vastaanottaa todistuksia ja toimittaa niitä eteenpäin käsiteltäväksi.

Koronatodistus valtakirjalla

Asiakas voi antaa kirjallisella valtakirjalla ulkopuoliselle henkilölle luvan noutaa koronapassi. Koronapassi annetaan vain valtakirjassa nimetylle henkilölle ja valtakirjassa on oltava valtakirjan antajan allekirjoitus. Lisäksi on esitettävä sekä valtakirjan antajan että valtakirjan saaneen henkilön kuvalliset henkilötodistukset.

Alaikäisen lapsen huoltaja voi asioida lapsensa puolesta ja saada lapsen koronapassin. Palvelupiste Kastellissa on esitettävä huoltajan kuvallinen henkilötodistus ja lapsen Kela-kortti.