Pandemiavastaanotto ja koronavirustestaus Hämeenlinnan terveyspalveluissa

Hämeenlinnan avosairaanhoito tiedottaa 17.6.2020

Pandemiavastaanotto toimii Hämeenlinnan pääterveysaseman G-siivessä arkisin klo 8-16. Juhannusviikonloppuna 19.-21.6. vastaanotto on suljettu. Vastaanotolle on keskitetty hengitystietulehdusoireiden ja koronavirustartuntaepäilyjen tutkiminen myös muilta Hämeenlinnan terveysasemilta.

Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella ja käynnin yhteydessä otetaan tarvittaessa koronavirusnäyte. Vastaanottoaika annetaan ja käynnin tarve arvioidaan soittamalla normaaliin tapaan omalle terveysasemalle. Pandemiavastaanotolle saapumisesta ja poistumisesta annetaan soittajalle ohjeistus.

Koronavirustestejä otetaan vain ajanvarauksella maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Testiin pääsemiseksi tulee soittaa omalle terveysasemalle. Koronavirusnäytteitä otetaan Viipurintie 1-3 pääterveysasemalla, näytteenottopaikkana on F1 –rapun lähellä oleva sininen teltta.

Omaolo.fi –palvelussa löytyy myös koronaoirearvio. Jos tarvitset päivystysluonteista apua tai sairaalahoitoa, ota yhteys Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen p. 03 629 4500.

Työikäisten sairauslomat

Työikäisen tulee olla yhteydessä työnantajaansa, joista moni on linjannut omat ohjeensa työstä poissaoloon. Jos työntekijä tarvitsee sairaslomatodistuksen terveydenhuollosta oman tai lapsensa sairaspoissaolosta, voidaan tämäkin usein tehdä puhelinarvion perusteella.

Sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja voi kirjoittaa sairaslomaa tai lapsen tilapäistä hoitovapaata, ellei työnantajalle riitä työntekijän oma ilmoitus. Työnantajat linjaavat myös työpaikkakohtaisesti, miten työpaikalta ollaan pois mahdollisesti matkan jälkeen.