Pandemiavastaanotto ja koronavirustestaus Hämeenlinnan terveyspalveluissa

Pandemiavastaanotto toimii Hämeenlinnan pääterveysaseman G-siivessä arkisin klo 8-16. Vastaanotolle on keskitetty hengitystietulehdusoireiden ja koronavirustartuntaepäilyjen tutkiminen myös muilta Hämeenlinnan terveysasemilta.

Vastaanotolle ja koronatestaukseen vain ajanvarauksella

Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella ja käynnin yhteydessä otetaan tarvittaessa koronavirusnäyte. Vastaanottoaika annetaan ja käynnin tarve arvioidaan soittamalla normaaliin tapaan omalle terveysasemalle. 16 vuotta täyttänyt henkilö voi myös tehdä oirearvion Omaolossa, josta on mahdollista saada linkki koronatestiajanvaraukseen oireiden perusteella.

Koronavirustestejä otetaan vain ajanvarauksella maanantaista lauantaihin.

Jos tarvitset päivystysluonteista apua tai sairaalahoitoa, ota yhteys Kanta-Hämeessä palvelevaan valtakunnalliseen päivystyapunumeroon 116 117.

Työikäisten sairauslomat

Työikäisen tulee olla yhteydessä työnantajaansa, joista moni on linjannut omat ohjeensa työstä poissaoloon. Jos työntekijä tarvitsee sairaslomatodistuksen terveydenhuollosta oman tai lapsensa sairaspoissaolosta, voidaan tämäkin usein tehdä puhelinarvion perusteella.

Sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja voi kirjoittaa sairaslomaa tai lapsen tilapäistä hoitovapaata, ellei työnantajalle riitä työntekijän oma ilmoitus. Työnantajat linjaavat myös työpaikkakohtaisesti, miten työpaikalta ollaan pois mahdollisesti matkan jälkeen. Suositukset matkan jälkeisestä omaehtoisesta karanteenista linjaa viime kädessä THL.

THL:n ja Hämeenlinnan kaupungin linjauksen mukaan päiväkoti tai koulu ei voi vaatia negatiivista koronatestitulosta ennen lapsen paluuta päivähoitoon tai kouluun. Luonnollisesti lapsen tulee olla kuitenkin terveenä palatessaan näihin palveluihin.

THL:n 25.8.2020 linjaama ohje lasten testaamiseen.