Peter Quilterin näytelmä Askel kerrallaan kantaesitetään Hämeenlinnan Teatterissa 25.8.2022

Askel kerrallaan on ennen muuta lämminhenkinen tragikomedia ystävyydestä. Se on kertomus kumppanuudesta, yksinäisyydestä, menettämisen pelosta ja jakamisen riemusta. Ystävysten muistokävely vuorelle saa jopa absurdeja piirteitä. Ystävyyden ydin, erilaisuuden sietäminen, kunnioitus ja rakkaus, kannattelee kolmikkoa. Nauru ja hulvattomuus ovat läsnä menetystenkin jälkeen.

Teksti Peter Quilter, suomennos Kari-Pekka Toivonen, ohjaus Tiina Pirhonen, lavastus- ja pukusuunnittelu Anne Laatikainen, valosuunnittelu Jari Vuori, äänisuunnittelu Pasi Lehtinen

Rooleissa Henna-Maija Alitalo, Liisa Peltonen, Sinikka Salminen

Ohjaaja Tiina Pirhonen on kokenut näyttelijä

Tiina Pirhonen valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 1988. Hän on toiminut näyttelijäntyön lehtorina samassa koulussa vuodesta 2004 asti.

Pirhonen on näytellyt yli sadassa tv- ja elokuvatuotannossa, kuunnelmissa ja teattereissa. Hän on esiintynyt mm. Espoon kaupunginteatterissa (1989-1995), UIT:ssa (1989-1991), Teatteri Quo Vadiksessa, Teatteri Jurkassa, Helsingin kaupunginteatterissa (2006-2013) ja Kansallisteatterissa (1994-1997).

Tiina Pirhonen on Improvisaatioteatteri Stella Polariksen perustajajäsen ja toimii aktiivisena edelleen. Improvisaatiota, näyttelijäntyötä, ohjaamista ja opettamista hän opiskelee säännöllisesti niin kotimaassa kuin Euroopassa, Amerikassa ja Kanadassa.

Vapaa pudotus -sarjan osasta Kaikki hyvin, Pirhonen voitti Parhaan Näyttelijän Venla-palkinnon (2002). Roolistaan Camilla, Kukkia ja sidontaa -elokuvassa Pirhonen oli Jussi-ehdokkaana (2003).

Peter Quilterin näytelmiä on esitetty Broadwaylla asti

Peter Quilter on tuottoisa englantilainen näytelmäkirjailija, joka asuu tätä nykyä Kanariansaarilla.
Quilter aloitti uransa tv-juontajana ja näyttelijänä. Hänet tunnetaan mm. London´s Burning -tv-sarjasta. Quilterin näytelmiä on esitetty West Endissä, Broadwayllä ja yli neljässäkymmenessä maassa. Hän on ollut useita kertoja ehdolla Tony- tai Olivier-palkinnon saajaksi.

Yksi hänen kuuluisa teoksensa on Glorious!, joka kertoo maailman huonoimmasta amatööri oopperalaulajasta Florence Jenkins Fosterista. Elokuvaversiossa päärooleja näyttelevät näyttelevät Meryl Streep ja Hugh Grant.

Lisätiedot näytelmästä, esitysajat ja liput Hämeenlinnan Teatterin sivuilla