Poikkeus tilassa – Aimokoulun lopputöitä ja etätaidetta virtuaalisesti Hämeenlinnan taidemuseossa 22.5.-16.6.2020

Kun fyysiset tilat laitetaan kiinni, on luotava uusia tiloja.

Aimokoulun oppilaiden lopputöitä ja etäopetuksen kokemuksia on esillä Hämeenlinnan taidemuseossa virtuaalisesti 22.5.-16.6.2020. Näyttelyn avajaisia vietetään yhteisöpalvelu Twitchissä perjantaina 22.5. klo 18.00 osoitteessa https://www.twitch.tv/aimokoulu

Aimokoulun oppilaat esittävät näyttelyssä taiteen perusopetuksen lopputyönsä. POIKKEUS TILASSA -näyttelyssä lopputyöt nähdään erillisenä kokonaisuutena, jonka teemoissa nousee vahvasti esiin huoli ympäristön tilasta ja kulutuskulttuurin aiheuttamista globaaleista ongelmista. Vahvoista teemoista huolimatta lopputyönäyttelyn teokset puhuttelevat katsojaa hienovaraisesti ja teoksien yhteydessä voi tutustua prosesseja kuvaaviin portfolioihin.

Virtuaalisessa Engelin museorakennuksessa katsoja voi kokea pelillisenä ympäristönä vuorotellen kahta eri näyttelykokonaisuutta. POIKKEUS TILASSA 3D-näyttelyssä on esillä myös tämän poikkeuksellisen kevään etäpedagogiikkaa: tehtäviä, keskusteluja, prosesseja ja oppilaiden kodeissa syntynyttä taidetta.

Aimokoulun etäopetuksessa syntyneissä teoksissa on harjoiteltu käsityön- ja kuvataiteen tekniikoita myös perheitä osallistaen. Kaikkien tehtävien ensisijainen tavoite on ollut tukea visuaalisten ilmiöiden oppimista, mutta ne on tarkoitettu myös lasten ja perheiden iloksi. Näyttely kertoo siitä, miten poikkeustilanne on vaikuttanut opetuksen ja teosten muotoihin ja sisältöihin.

Klikkaa itsesi virtuaaliseen museorakennukseen osoitteessa http://aimomedia.art/virtuaalinäyttely/. Tarkemmat toimintaohjeet saat perillä. Näyttely toimii kannettavan tai pöytäkoneen selaimessa, suosituksena Chrome. Näyttely ei toimi mobiilissa. Näyttelylinkki julkistetaan avajaisyleisölle taidemuseon nettisivulla ja avajaisten Facebook-tapahtumassa osoitteessa https://www.facebook.com/events/1022528904832367/ 22.5. klo 18.

Lopputyöt:

Fanny Dahlgrenin ja Henna Hakalan sekatekniikalla toteutettu työ Loputon puutarha käsittelee roskaamista ja maailman kuormittamista.

Hulda Havian lopputyön Kulutusjuhlaa akryylimaalauksien aiheet käsittelevät maailmassa vallitsevaa epätasa-arvoa sekä ristiriitaa ylenpalttisen kulutuksen ja köyhyyden välillä.

Viivia Pohjavuoren teos Kaktus on akryylimaalaus, josta hän sanoo: ”Maalaukseni on yksityiskohdilla pelaava kunnianosoitus kaikelle hauskalle, kiinnostavalle ja tärkeälle.”

Oona Uusitalon työ Isatis pohtii tekijänsä suhdetta luontoon.

Elma Väre on tutkinut piirroksissaan vedenalaisia maailmoja. Olipa kerran meri teoskokonaisuudessa Elma tuo esille sen, kuinka merien elämän monimuotoisuus kuihtuu ajan kuluessa ihmisen toimesta, eikä elämää merissä enää pian ole.

Näyttelysuunnittelu:

Lisätietoja näyttelystä:

Antti Hämäläinen
Johtava opettaja
Visuaalisten taiteiden koulu AIMO
040 8696486
www.aimokoulu.com

AIMO-koulun näyttelyn teos seinällä
Tatu Heinämäki: 3D-mallinnettu Hämeenlinnan taidemuseon Engel-rakennus

Sivun yläkuva: Hulda Havia, Kulutusjuhlaa, 2020