Puhelinvaihde lakkaa, mutta palvelu säilyy

Hämeenlinnan kaupungin puhelinvaihde lakkautetaan 31.10.2023. Muutos ei vaikuta kaupungin työntekijöiden numeroihin, jotka kaikki säilyvät ennallaan. Jatkossa tarjoamme puhelinpalveluja kuntalaisille, yrityksille, matkailijoille ja kaikille neuvontaa tarvitseville ensisijaisesti palvelunumeroiden kautta.

Hämeenlinna kaupungin puhelinvaihde on toiminut vuodesta 2017  alkaen, mutta vaihteen puhelumäärät ovat koko ajan vähentyneet, kun ihmiset asioivat enenevässä määrin sähköisesti ja soittavat suoraan kaupungin työntekijöille.

Syyskuussa vaihteen puhelujen määrä vähentyi merkittävästi, kun Kanta-Hämeen hyvinvointialueen ja Janakkalan kunnan vaihdepalvelut siirtyivät muualla hoidettavaksi.

Vaihteessa on hoidettu tämän vuoden syksyyn asti Hämeenlinnan kaupungin puhelujen lisäksi Kanta-Hämeen hyvinvointialueen (OmaHäme), Janakkalan kunnan, HS-Veden ja Hämeenlinnan liikuntahallien puhelujen välitystä.

Yhteystietomme löydät verkkosivuilla ja myös marraskuun asukaslehdessä

Palvelunumeromme palvelevat sinua ja niissä kerrotaan, jos palvelu on kiinni tai ruuhkautunut. Osassa palvelujamme on myös käytössä takaisinsoittopalvelu. 

Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden numerot säilyvät muutoksessa ennallaan ja ne löytyvät jatkossakin Hämeenlinnan verkkosivuilta useammastakin kohdasta. Lisäksi verkkosivuillamme on Telian tuottama puhelinluettelo, josta voi hakea henkilöitä nimellä.

Marraskuussa ilmestyy Hämeenlinnan kaupungin asukaslehti, johon on koottu liitteeksi Hämeenlinnan kaupungin keskeisimmät puhelinnumerot. Asukaslehti on jakelussa 60:ssa paikassa marras-joulukuussa 2023. Katso jakelupaikat asukaslehden sivuilta.

Muistathan, että voit aina antaa palautetta Hämeenlinnan kaupungin palveluista sähköisesti palautekanavamme kautta.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteystiedot hyvinvointialueen verkkosivulla

Sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteystiedot ovat Kanta-Hämeen hyvinvointialueen eli Oma Hämeen verkkosivuilla.

Hyvinvointialueen vaihteen numero 03 629 629 tuli käyttöön 27.9.2023 ja se palvelee sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaita. Käytössä on myös arkisin sairaanhoitajan chat-palvelu osoitteessa www.omahame.fi.

Lisätietoja: