Purkutaideviikko 18.–23.11.2019 ARX-talossa

Nyt tehdään suoraan seiniin ja isosti!

Jätämme jäähyväiset rakkaalle ARX-talollemme viettämällä Purkutaideviikkoa yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. 

Pukutaideviikolla 18.–23.11.2019 purkuun menevät seinät vallataan viimeisen kerran lasten ja nuorten taiteelle. Viikon purkutaidepisteet levittäytyvät ARX-talossa kolmeen kerrokseen, ja taiteen tekijöiksi kutsutaan kaikenikäisiä lapsia ja nuoria sekä heidän vanhempiaan. Viikon aikana työpajoissa erityisesti päiväkoti- ja koululaisryhmät, Aimokoulun opiskelijat ja perhekahvilan kävijät pääsevät jättämään jälkensä. 

Keskiviikkona 20.11. klo 15-19 on Kaikki purkaa -tapahtuma, jolloin kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan purkutaideteosten tekoon. Lauantaina 23.11. klo 10-14 vietetään suurta purkutaideviikon päätöspäivää ja jäähyväisiä ARX-talolle. Lauantain ohjelmassa on non-stop -työskentelyä purkutaidepisteillä, Impro-Jamit Miniteatterilla, talokierroksia, Pääjalkaisia ja Prinsessoja -näyttely sekä pihajamit musiikin ja nuotiotulen sekä valoiloittelun hehkussa. Lauantain tapahtuma huipentuu Kikattavan kakkiaisen diskoon klo 13.30 ARX-talon pihalla. Purkutaideviikon järjestävät Lasten- ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Aimokoulu ja Miniteatteri. 

Taustaa 

Lasten ja nuorten kulttuuripalvelut, Aimokoulu, Miniteatteri sekä talon muut toimijat muuttavat ARX-talosta remontin alta vuoden loppuun mennessä. 

Aimokoulu on aloittanut toimintansa ARX-talossa vuonna 1995. Vuodesta 2003 talo on tarjonnut tilat myös lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin toiminnalle. Lasten ja nuorten taiteelle ja kulttuurille omistettu ARX-talo on antanut tilan ja paikan itseilmaisulle, oppimiselle ja elämyksille, taiteen tutkimiselle sekä lasten ja aikuisten kohtaamisille. Talossa on toiminut myös taide-eskari Pikkuverkalaiset. 

ARX-taloa aletaan remontoida alkuvuodesta 2020. Remontin jälkeen tiloihin muuttaa Lyseon koulu. ARXin lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden ja Aimokoulun toiminta jatkuu väistötiloissa Hämeenlinnassa. Lastenkulttuurikeskus mukauttaa väistön ajaksi toimintansa Crazy Townilta vapautuviin tiloihin Verkatehtaalla ja Aimokoulu muuttaa Ahveniston koululle. Arviolta kolmen vuoden mittaisen väistön jälkeen ARXin lasten ja nuorten kulttuuripalvelut ja Aimokoulu saavat todennäköisesti uuden kotipaikan Verkatehtaan Opistotalosta. Miniteatteri puolestaan siirtyy jo nyt teatteri Verstaan pääkäyttäjäksi. 

Hämeenlinnassa laadukasta lasten ja nuorten kulttuuria on tuotettu vuosien aikana pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti yhteistyössä eri toimijoiden kesken. ARX-talon palveluiden tuottajien muuttaessa eri puolille Hämeenlinnaa yhteistyötä tehdään jatkossakin toimintaa kehittäen. 

Lisätiedot: 
Purkutaideviikon tuottaja 
Laura Kauppinen 
p. 040 8696 344 laura.kauppinen@hameenlinna.fi 

Lastenkulttuuripäällikkö 
Minna Haveri 
p. 040 8696374 minna.haveri@hameenlinna.fi