Pysäkin pyrähdys – kutsuu kaikki kävelemään yhdessä

”Pitäisi jotain liikkua tai keppiä heiluttaa” sanoo Mirja, yksi Pysäkin kävijöistä. Hän ei ole ajatuksen kanssa yksin, samankaltaisia kommentteja kuuluu useasta suunnasta. Erityisesti koronan aikana kotoa lähtemisen ja osallistumisen kynnys ovat kasvaneet. Liikkuminen yhdessä ja sovitusti kannustaa lähtemään ja toimimaan. Teemme yhdessä työtä kohti päämäärää; hyvinvoivien ihmisten yhteisöllinen kaupunki.

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki kutsuu kaikki mukaan kävelemään yhdessä Pysäkin pyrähdys – kävelytempaukseen. ”Lähdemme Kumppanuustalolta ja kävelemme yhdessä rantoja pitkin Linnanpuistoon saakka. Kävelyn päätteeksi Linnanpuistossa vapaaehtoinen ohjaa tasapainoharjoituksia.” kertoo Pysäkin toiminnanohjaaja Jenni Orjasniemi. ”Tulkaa mukaan näyttämään, että kyllä hämeenlinnalaiset osallistuvat” lisää Orjasniemi samalla muistuttaen kävelyn tärkeydestä.

Pysäkin pyrähdys lähtee maanantaina 13.3. klo 13 Hämeenlinnan Kumppanuustalon (Kirjastokatu 1) viereisestä Lotta puistosta kohti Hämeensaaren rantaa, josta matka jatkuu noin klo 13.20. Seuraava pysähdys tehdään Ystävyydenpuistossa noin klo 13.40. Päätetään kävely klo 14 Linnanpuistoon, jossa vielä lopuksi ohjattua tasapainoharjoittelua. Mukaan voit tulla alusta alkaen tai vasta matkan varrelta.

Pysäkin pyrähdyksellä osallistutaan Ikäinsituutin Ikiliikkuja-ohjelmaan. Ikiliikkuja on osa valtakunnallista opetus- ja kulttuuriministeriön Liikkuvat -kokonaisuutta. Vapaaehtoiskeskus Pysäkki koordinoi myös viikoittaisia kimppakävelyjä sekä tuolijumppia, joista löydät lisätietoja mm. Pysäkin verkkosivuilta.