Rasti-ARXantai – kaupunkisuunnistusta lapsiperheille

Rasti-ARXantain mainoskuva. Kuvassa piirretty kaupunkikartta.
Rasti-ARXantai 26.9.2020 klo 10-14

Rasti-ARXantaina seikkaillaan Hämeenlinnan ydinkeskustassa kulttuurirasteja etsien, mutta kuitenkin ilman ajanottoa! Karttoja jaetaan kaikissa rastipisteissä. Voit aloittaa mistä haluat välillä ARX-talo (Viipurintie 4) – tori – Kortteli2-näyttelytila (Raatihuoneenkatu 14 eli entinen Kauppakeskus Linna). Jokaisella rastilla on ohjattua tekemistä. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Mukavia rasteja keskustassa

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie torilla kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! Yhtye on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin. Torilla voit piipahtaa myös OP Etelä-Hämeen rastilla pyörittämässä onnenpyörää.

Galleria ARXin Mistä nyt tuulee? on näyttely sääilmiöistä. Moniaistisessa näyttelyssä seikkaillaan auringon paisteessa, sateen ropinassa ja tuulen tuiverruksessa. Näyttely herättää pohtimaan säätilojen vaihteluita ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Toiminnallinen näyttely sopii kaikenikäisille. Näyttelyn ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ARXin taidekasvattajat Sarina Pulkka ja Laura Kauppinen sekä taiteilija Maarja Pihl-Bagdonas. Teknisestä toteutuksesta vastaa ARXin teknisen tuottaja Juuso Suuronen ja työryhmä.

Kortteli2:ssa Itse tehty Hämeenlinna -näyttely kutsuu perheitä työpajoihin. Värikkäät ja eloisat Korttelilinnut ohjaavat yhteisöllisen näyttelyhetken, ja taiteilijat Olli Larjo ja Mikko Myöhänen ohjaavat yhdessä toteutettavia kaupunkiaiheisia työpajoja, joihin kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. 

Ystävyyden puistossa on tanssillinen meininki, ja kaikki askeleet ovat juuri oikeita ja täydentävät yhteistä tanssihetkeä. Reitin varrella on muutakin mukavaa nähtävää. Etsi punaisia sieniä! Mitä niiden alta löytyykään! Voit myös kohdata pyöräilevän hahmon, jolla on pinkki pyöräilykypärä. Kannattaa tutustua häneen, jos haluat kokeilla, miten syksyinen sieniaskartelu syntyy terveysturvallisesti.

Paperimassasta tehtyjä kärpässieniä ja niiden asukkaita.
Sieniä ja asukkeja. Kuvaaja Maarja Pihl-Bagdonas.

Huom! Muistathan vielä illalla lähteä kohti Ahveniston hyppyrimäkeä. Sibelius-fantasia, upea ääni- ja valoinstallaatio, on avoinna vielä lauantaina 26.9. klo 19.30-22.