Riku Heino valittiin Linnan Kehityksen toimitusjohtajaksi

Linnan Kehitys Oy:n hallitus on päättänyt kokouksessaan 6.9.2023 valita yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi valtiotieteiden maisteri Riku Heinon, 38. Heino aloittaa työt Linnan Kehityksessä 9.10.2023.

Viime vuodet Riku Heino on vastannut Espoon kaupungin yrityspalveluista. Tätä aiemmalla urallaan hän on keskittynyt erityisesti julkisiin hankintoihin ja kuntasektorin organisaatioviestintään. Vuosina 2017-2022 Heino työskenteli Hämeenlinnassa Sarastia Oy:ssä.

– Olen työssäni päässyt tarkastelemaan aluekehitystä ja yrityspalveluja hyvin erilaisista julkisen sektorin rooleista. Nyt pääsen soveltamaan osaamistani hyvin kokonaisvaltaisesti kasvavaan kaupunkiin, joka on itselleni henkilökohtaisesti jo tuttu.

Heino on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopiston Viestinnän laitokselta. Pro Gradu -työssään hän tutki kuntaorganisaation maineenhallintaa.

– On erityisen motivoivaa päästä työskentelemään vastuullisessa roolissa niiden asioiden parissa, joihin mielenkiintoni kohdistui jo urani alkumetreillä. Alueellinen elinkeinokehitys on suurelta osin viestinnän asiantuntijatyötä. Tähän liittyvää näkemystä aion tuoda mukanani Hämeenlinnaan.

Tehtävää haki 55 henkilöä

Linnan Kehityksen toimitusjohtajan haku herätti runsaasti mielenkiintoa. Tehtävää haki 55 henkilöä.

– Heinon koulutus, kunta- ja yrityselämän kokemus sekä kykykapasiteetti täyttivät parhaiten tehtävälle asetetut hakukriteerit. Toivotamme Rikun lämpimästi tervetulleeksi luotsaamaan Linnan Kehitystä seuraavaan kehitysvaiheeseen yhdessä henkilöstön, laajan asiakas- ja sidosryhmän sekä hallituksen kanssa, Linnan Kehityksen hallituksen puheenjohtaja Heikki Kapanen perustelee valintaa.

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin 100 % omistama elinkeinoyhtiö. Linnan Kehitys on olemassa hämeenlinnalaisia yrityksiä varten. Hämeenlinna on yhtiölle sydämen asia ja sen tavoitteena on kehittyvä, vetovoimainen ja elinvoimainen kaupunki.

Lisätietoja antaa:

Riku Heino
p. 050 5715 769                                                                          

Marco Björkskog
vt. toimitusjohtaja, Linnan Kehitys Oy
p. 050 5695 213