Rokotustilanne Hämeenlinnassa

Rokotustilannetiedote 27.5.2021 klo 13

Hämeenlinnan kaupungin helmikuussa aloittamat väestörokotukset Verkatehtaalla etenevät, viikolla 21 ja 22 Verkatehtaalla rokotetaan torstaista lauantaihin. Tällä hetkellä rokotetaan riskiryhmiä ja 40 vuotta täyttäneitä ja ajanvaraukset 30 vuotta täyttäneille on nyt avattu. Tehosterokotukset alkoivat viikolla 19 pitäjissä ja Verkatehtaalla.

Turvatoimet edelleen tarpeellisia rokotuksista huolimatta

Koronatilanne on Kanta-Hämeessä tartuntojen suhteen nopeasti huonontunut ja maakunta on palannut leviämisvaiheeseen. Terveydenhoidon kapasiteetti on kriisirajoilla.

Hämeenlinnan kaupungin terveyspalvelut korostaa painokkaasti, että rokotuksesta huolimatta koronan turvatoimia tulee edelleen noudattaa. Maakunnassa leviävät variantit tarttuvat ja leviävät herkästi, joten turvavälit, sosiaalisten kontaktien minimointi, käsihygienia ja maskin käyttö ovat edelleen hyvin tarpeellisia. Ei siis hellitetä vielä vaikka rokotukset Hämeenlinnassa kymmenien ammattilaisten voimin etenevätkin hyvin ripeästi.

Rokotusaikaa Kanta-Hämeen rokotussivustolta varatessa löytyy sivulta tieto käytettävästä rokotteesta.

Kansallinen koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta 26.5. lähtien. Rokotustodistukset tulevat kansalaisille näkyviin vaiheittain. Alkuvaiheessa todistukset eivät vielä näy kaikille rokotetuille henkilöille.

Rokotukset etenevät kansallisesti sovitun rokotusjärjestyksen mukaan ja kaikki halukkaat tulevat rokotteen Hämeenlinnassa saamaan. Väestön laajaan rokottamiseen päästäneen tämän hetkisten arvioiden mukaan kesän 2021 kuluessa. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo 59 % yli 16-vuotiaista hämeenlinnalaisista ja täyden rokotesarjankin jo 10 %.

Kanta-Hämeen yhteisellä rokotussivustolla viimeisin tieto

Oman rokotusryhmän ajanvarauksen alkamista ja rokotusten etenemistä voi Kanta-Hämeessä seurata yhdessä osoitteessa www.koronarokotuksetkantahame.fi. Sivustolla on tuorein tieto rokotusten etenemisestä ja ajanvarausten aukeamisesta.

Sivustolta löytyy Usein kysyttyä kysymykset –osio, josta voi jo etukäteen löytää vastauksen mieltä askarruttavaan rokotuskysymykseen.

Hämeenlinnan kaupunki kannustaa käyttämään kyseistä sivustoa, sillä siellä on aina viimeisin arvio ajanvarauksen aukeamisesta kunnittain tai kuntayhtymittäin ja kansallisen rokotusjärjestykseen mukaan ryhmiteltynä. Sivustolla voi arvioida mihin rokotusryhmään kuuluu ja saada tarkemmat ohjeet rokotusajan varaamiseen.

Hämeenlinnalaisista ensimmäisen rokotteen on saanut 59 %

Kanta-Hämeessä on 27.5.2021 mennessä rokotettu 94 028 (80 464/13 564) henkilöä yli 16-vuotiaista kantahämäläisistä.

Hämeenlinnassa on 27.5.2021 mennessä ensimmäisen rokoteannoksen saaneita yli 16-vuotiaita henkilöitä 33 810 ja toisen rokoteannoksen saaneita 5849 henkilöä. Tiedot ovat THL:n kansallisesta rokotusrekisteristä.

Koronarokotteita tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Koronarokotuksen ajanvaraus

Koronarokotuksen ajanvarauksen puhelinnumero Hämeenlinnassa on 03 6219 893.

Ajanvarausnumero on kiinni silloin, kun rokoteaikoja ei ole antaa saadun rokotemäärän vähäisyyden takia.

Kun soitat aikaa, kuuntele koko viesti loppuun saakka. Kyseessä on tallentava vastasoittonumero ja sinulle soitetaan takaisin.

Välillä numero ruuhkautuu ja vastasoittoa voit joutua odottamaan useamman päivän.

Älä soita uudelleen, vaikka et heti saisi soittoa takaisin, sillä siten vain lisäät ruuhkaa muutenkin ruuhkautuneissa rokotuspalveluissa.