Rokotustilanne Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kaupungin helmikuussa aloittamat väestörokotukset Verkatehtaalla etenevät. Viikolla 24 rokotetaan torstaista lauantaihin ja juhannusviikolla (vko 25) Verkatehtaalla rokotetaan keskiviikkona ja torstaina.

Tällä hetkellä Hämeenlinnassa rokotetaan jo 16 vuotta täyttäneitä ja tehosterokotuksia on annettu viikosta 19 lähtien.  

Turvatoimet edelleen tarpeellisia rokotuksista huolimatta

Koronatilanne on Kanta-Hämeessä tartuntojen suhteen lieventynyt ja maakunta on palannut kiihtymisvaiheeseen. Aluehallintovirasto on lieventänyt rajoituksia. Hämeenlinnan kaupungin terveyspalvelut korostaa edelleen, että rokotuksesta huolimatta koronan turvatoimia tulee vielä noudattaa.

Kesän tullen saapuvat myös tuhannet kesäasukkaat Hämeenlinnaan ja pitäjiin. Koronarokotukset tulee kuitenkin hoitaa omassa kotikunnassa. Hämeenlinnassa koronaan liittyvät terveydenhoitopalvelut on keskitetty Viipurintien terveysasemalle, josta löytyy Pandemiavastaanotto ja -testaus.

Kansallinen koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta. Rokotustodistukset tulevat näkyviin vaiheittain.

Rokotukset etenevät kansallisesti sovitun rokotusjärjestyksen mukaan ja kaikki halukkaat tulevat rokotteen Hämeenlinnassa saamaan. Ensimmäisen rokoteannoksen on tämän viikon (vko 24) jälkeen saanut jo yli 70 % 16-vuotta täyttäneistä hämeenlinnalaisista.

Kanta-Hämeen yhteisellä rokotussivustolla viimeisin tieto

Rokotusten etenemistä voi Kanta-Hämeessä seurata ja ajanvarauksia tehdä yhdessä osoitteessa www.koronarokotuksetkantahame.fi.  Sivustolla on tuorein tieto ajanvarausten aukeamisesta.

Käytettävästä rokotteesta löytyy myös tieto rokotussivustolta. Sivuston Usein kysyttyä –osioon on koottu vastauksia erilaisiin mieltä askarruttaviin rokotuskysymyksiin.

Hämeenlinnalaisista ensimmäisen rokotteen on saanut 57,5 %

Hämeenlinnassa on 17.6.2021 mennessä ensimmäisen rokoteannoksen saaneita yli 16-vuotiaita henkilöitä
39 287 ja toisen rokoteannoksen saaneita 10 954 henkilöä. Tiedot ovat THL:n kansallisesta rokotusrekisteristä.

Koronarokotteita tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Koronarokotuksen ajanvaraus 

Maakunnan rokotussivuston lisäksi koronarokotuksen ajanvarauksen voi Hämeenlinnassa tehdä puhelimitse numerosta 03 6219 893.

Ajanvarausnumero on kiinni silloin, kun rokoteaikoja ei ole annettavissa. Kun soitat, kuuntele koko viesti loppuun saakka. 

Kyseessä on tallentava vastasoittonumero ja sinulle soitetaan takaisin.