Rokotustilanne Hämeenlinnassa

Influenssarokotukset alkavat viikolla 46

Influenssajoukkorokotukset (ajanvarauksella) alkavat Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja pitäjien terveysasemilla viikolla 46. Rokotuspäivät ja ajanvarauksen aukeaminen ilmoitetaan myöhemmin.

Koronarokotustilannetiedote 14.10.2021

Tulevina viikkoina rokotukset Verkatehtaalla jatkuvat 2 tai 3 päivänä viikossa. Tällä hetkellä rokotetaan 12 vuotta täyttäneitä kuten muuallakin Suomessa. Tehosterokotusten antamisväli on 6-8 viikkoa.

Walk-in -koronarokotustapahtuma Goodmanissa

Kauppakeskus Goodmanin 1. kerroksessa järjestetään torstaina 21.10.2021 Walk-in –rokotustapahtuma klo 14-18. Goodmanin rokotustapahtumassa annetaan 1. rokote ja tehosterokotteet tästä annetaan 2.12.2021. Goodmanissa on paikalla Hämeenlinnan kaupungin maahanmuuttoinfon opastajat ja tulkkipuhelimet.

Viimeinen rokotuspäivä Verkatehtaalla on lauantaina 27.11.2021. Suunnitelmat rokotuspaikasta sen jälkeen ovat vielä kesken.

Turvatoimet edelleen tarpeellisia rokotuksista huolimatta

Koronatilanne on Kanta-Hämeessä edelleen kiihtymisvaiheessa, joten turvatoimet ovat vielä tarpeen – myös syyslomilla, muistuttaa Hämeenlinnan kaupungin terveyspalvelut. Maskia kannattaa yhä käyttää ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa, etenkin jos on rokottamaton. Varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja kulttuurin asiakaspalvelutyössä on jatkettu maskisuositusta lokakuun loppuun saakka.

Kansallinen koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta.

Rokotukset etenevät mutta tahti on hidastunut

Ensimmäisen rokoteannoksen kaikista hämeenlinnalaisista on saanut 77,5 % ja tehosterokotuksen 62,5 %. 12 vuotta täyttäneiden osalta ensimmäisen rokotteen hämeenlinnalaisista on saanut 84,7 % ja toisen rokotteen 70,1 %.

Kanta-Hämeessä 1. rokotteen on saanut 76,3 % väestöstä ja täyden rokotussarjan 65,6 % maakunnan väestöstä. 12-15 –vuotiaista on Kanta-Hämeessä yhteensä rokotettu 70 %.

Maakunnan rokotussivuston www.koronarokotuksetkantahame.fi lisäksi koronarokotuksen ajanvarauksen voi Hämeenlinnassa tehdä puhelimitse numerosta 03 6219 893. Ajanvarausnumero on kiinni silloin, kun rokoteaikoja ei ole annettavissa. Kun soitat, kuuntele koko viesti loppuun saakka. Kyseessä on tallentava vastasoittonumero ja sinulle soitetaan takaisin.

Koronarokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.