Ruununmyllyn kivikoulun peruskorjaus ja pihan saneeraus

Ruununmyllyn koululla on alkanut kivikoulun peruskorjaus ja pihansaneeraus -urakka kivikoulun vanhan osan purkamisella. Purettava vanha kivikoulu on rakennettu 1950-luvulla ja viimeiset vuodet rakennus on ollut pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi.

Kivikoulun laajennusosa peruskorjataan täysin

Purkutöiden valmistuttua alkaa kivikoulun uuden osan peruskorjaus. Vuonna 1992 rakennettu laajennusosa peruskorjataan täysin. Vain vanha runko säästetään, kaikki muu uusitaan talotekniikkaa myöten. Rakennuksen kylkeen tehdään uusi talotekniikkaosa ja ilmanvaihtokonehuonetta laajennetaan. Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneelit.

Kohde toteutetaan hyvää rakentamistapaa noudattaen niin, että se tarjoaa terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön koululaisille vuosikymmeniksi.

Piha saneerataan toimivaksi kokonaisuudeksi

Saneerauksen aikana pihassa olevat ministadion ja talvisin luistelukäyttöön jäädytettävä pelikenttä uusitaan. Alueelle istutetaan puulajipuisto, jonka tieltä siivotaan pois risukkoa ja poistetaan huonokuntoisia puita. Lisäksi piha-alueelle asennetaan uusia leikki- ja kuntoiluvälineitä, kuten pomppumatto ja streetworkout -välineet. Lisäksi pihaan tulee muun muassa pituushyppypaikka ja juoksurata. Koulupäivien ulkopuolella piha ja sen välineet ovat alueen asukkaiden vapaassa käytössä, kuten kaikki kaupungin koulujen pihat Hämeenlinnassa.

Hankkeen tunnusluvut ja toteuttajat

Ruununmyllyn koulussa opiskelee yli 300 oppilasta vuosiluokilla 1-6 ja opetushenkilöstöä on lähemmäs 30. Lisäksi koulun pihapiirissä ovat myös eskari ja neuvola. Hankkeessa peruskorjattavien tilojen koko on 1750 km2 ja tavoitebudjetti koko hankkeelle on 6,5 M€.

Hämeenlinnan kaupungilta rakennuttajana on tuttuun tapaan tilapalvelut. Pääurakoitsijana toimii Rakennus Oy Antti J. Ahola ja pää- ja arkkitehtisuunnittelun tekee RCO Oy arkkitehtitoimisto.
Koulutyö peruskorjatussa kivikoulussa päästään aloittamaan tammikuussa 2025.

Lisää tietoa hankkeesta löydät sivulta Ruununmyllyn kivikoulun peruskorjaus ja pihan saneeraus. Samalla sivulla tulevat pian näkymään myös työmaalle asennetut Raksakamerat.

Lisätiedot: