Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttelyyn pidennetty aukiolo Vauvan päivän viikolla 26.–29.9. Hämeenlinnan taidemuseossa

Valtakunnallista Vauvan päivää vietetään perjantaina 29.9.2023. Päivää juhlistetaan Hämeenlinnan taidemuseolla tiistaista perjantaihin 26.–29.9. avaamalla museon ovet poikkeuksellisesti jo klo 10.

Vauvaperheille suunnattu Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttely soveltuu mitä parhaiten Vauvan päivän juhlistamiseen. Hämeenlinnan taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa esillä oleva näyttely on kontattava tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus, johon on vapaa pääsy. Tilassa on myös vauvalounge, jossa voi lämmittää vauvanruokaa ja nauttia eväitä taiteeseen tutustumisen ohessa. Näyttely on avoinna 22.10.2023 saakka.

Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttelyyn ryömitään tai kontataan vauvaoven kautta. Teokseen kuuluu seinälle projisoitu video sekä vauvaturvallinen, lattialle levittäytyvä veistosto, jonka päällä voi ryömiä ja kontata, katsoa videota tai pötkötellä ja kääntyillä. Videolla nähtävät vauvojen liikeradat ja kohtaamiset perustuvat alle 1-vuotiaiden vauvojen toimintaan Vauvojen värikylpy® työpajassa. Vauvojen liikeradat toistuvat tyynymäisessä veistostossa, jossa on löydettävissä erilaisia materiaalin tuntuja, ääniä ja reittejä. Teoksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Porissa sijaitsevan lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijat, joilla on pitkä kokemus taidetyöstä vauvojen kanssa. Näyttely sopii kaikenikäisille.

Vauvan päivä on valtakunnallinen tapahtuma, jota juhlitaan jo seitsemännen kerran. Päivän alullepanija VauvaSuomi ry haluaa yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa nostaa vauvat ja vauvaperheet esille. Vauvan päivää vietetään syyskuun viimeisenä perjantaina, jolloin perheissä, työpaikoilla, palveluissa ja koko valtakunnassa kiinnitetään huomio vauvoihin – yhteiseen tulevaisuuteemme. Juhlimisen muodot voivat olla yhtä yksilöllisiä kuin vauvat ja perheet.

#vauvanpaiva #vauvanpäivä2023

Hämeenlinnan taidemuseon sivut

Artikkelikuva: Kirsi Jaakkola