Salatieteet Suomessa -luento Museo Skogsterissa

Museo Skogsterissa (Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna) puhutaan keskiviikkona 17.4.2019 okkultismista eli salatieteistä. Esitelmöijänä on kääntäjä ja kirjoittaja Vesa Iitti. Luento pohjautuu Vesa Iitin ja Perttu Häkkisen kirjaan Valonkantajat – Välähdyksiä suomalaisesta salatieteestä (Like 2015).

Mitä on esoteria? Mitä ovat salatieteet? Teoreettisen pohjustuksen jälkeen Iitti syväluotaa suomalaisten salatieteiden tapahtumarikasta historiaa, jota on 1900-luvun alusta saakka tehty juottoloissa, yliopistoissa, seurapiireissä ja vallan ylimmissä kammareissa. Yleisen tason lisäksi käsittelyssä on aiheeseen vihkiytyneitä merkkihenkilöitä. Lopuksi otetaan katsaus salatieteen kenttään nykyään.

Kello 17 alkavalle luennolle on vapaa pääsy. Seminaaritila Andersin 50 paikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä, mutta esitelmä näytetään tarvittaessa reaaliajassa museon muissa tiloissa.

Tilaisuus on osa Henkimaailman juttuja -näyttelyn luentosarjaa. Luentosarjan ja Museokeskiviikkojen kevätkauden viimeisenä puheenvuorona kuullaan 24.4. Teosofisen Seuran esitelmä Ihminen ja hänen varjonsa. Luennolla käsitellään seuran historiaa sekä ihmisen sisäisiä vaikuttimia teosofisen ajattelun näkökulmasta.

Lisätietoja:
amanuenssi Antti Krapu, p. 040 5690035, antti.krapu@hameenlinna.fi
www.hmlmuseo.fi