Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineassa huilisti Eeva Kunnas ja pianisti Ulla Wirtanen

Eeva Kunnas, huilu, ja Ulla Wirtanen, piano, esittävät Jean Sibeliuksen (1865–1957), Mél Bonis’n (1858–1937), Cécile Chaminaden (1857–1944) sekä Lili Boulangerin (1893–1918) musiikkia Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineassa sunnuntaina 26.11.2023 klo 14.

Eeva Kunnas on hämeenlinnalainen huilisti ja huiluopettaja. Soittotunnit Eeva aloitti tokaluokkalaisena Hämeenlinnan musiikkiopistossa. Musiikkipedagogin tutkinto valmistui Helsingin ammattikorkeakoulussa 2005, opettajina mm. Anja Voipio ja Petra Aminoff. Pedagogina Eeva on erikoistunut japanilaiseen Suzuki-metodiin ja suoritti ylimmän kansainvälisen opettajatutkinnon kesällä 2015. Huilunsoiton A-tutkinto soi Metropolia-ammattikorkeakoulussa 2010 Eeva Heikkilän ohjaamana, musiikkipedagogin ylempi amk-tutkinto valmistui Tampereen ammattikorkeakoulussa 2016. Viimeisimmät opinnot ovat suuntautuneet improvisaatiopedagogiikan pariin – Creative Ability Developmentiin syventyminen jatkuu edelleen. Huilunsoittoa Eeva opettaa nykyään Sibelius-opiston lisäksi Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa ja yksityisesti.

Muusikkona Eeva toimii mieluiten monipuolisesti, sooloesiintymisistä kamarimusiikkiin ja orkesteritoimintaan. Aktiivisena Härkätien Kamarimuusikoiden jäsenenä Eeva on ollut mukana kehittämässä Aulanko Soi! -tapahtumia ja erilaisia konsertteja maakuntaan. Hämeenlinnan edesmenneen kaupunginorkesterin lisäksi Eeva on soittanut Tawastia Sinfonian riveissä, jonka perustajajäsen hän on. Kulttuurikentältä mainittakoon myös Suomen Suzuki-yhdistys ja Suomen Huiluseura, joiden hallituksissa Eeva on jäsenenä.

Ulla Wirtanen aloitti pianonsoiton Pietarsaarenseudun Musiikkiopistossa, opettajanaan Svetlana Koytcheva. Myöhemmin hän opiskeli pianonsoiton opettajaksi Svenska Yrkeshögskolanissa Miroslaw Herbowskin johdolla, sekä cembalonsoiton opettajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa Annamari Pölhön johdolla. Ulla valmistui 2015 maisteriksi Sibelius- Akatemiasta, pääaineena cembalo. Opettajina olivat mm. Elina Mustonen ja Assi Karttunen. Ulla on osallistunut kansainvälisiin cembalokilpailuihin, sekä lukuisille pianonsoiton ja cembalonsoiton mestarikursseille, opettajina mm. Margit Rahkonen, Annika Palm-Doumenge, Janusz Polanski, Ketil Haugsand sekä Mitzi Meyerson. Liedmusiikkia hän on opiskellut Ilmo Rannan, Kirill Kozlovskin, Gustav Djupsjöbackan, Heikki Pellisen sekä Christine Bengtssonin johdolla. Ulla on opintojensa jälkeen toiminut esiintyvänä muusikkona, sekä pianonsoiton opettajana useissa eri opistoissa Hämeenlinnan seudulla.

Eeva Kunnaksen ja Ulla Wirtasen yhteistyö alkoi syksyllä 2011 erään hääkeikan merkeissä. Siitä lähtien tämä huilu-piano-duo on musisoinut omien konserttiensa lisäksi Härkätien Kamarimuusikoiden eri tapahtumissa ja tilauskeikoilla, vaihtaen välillä yhdistelmään huilu-cembalo. Musiikillisesti duo on innostunut melkeinpä mistä vain – ohjelmistossa on nykypäivän japanilaisesta elokuvamusiikista barokkiin ja jouluisiin tunnelmiin.

Sibeliuksen syntymäkodin yleisömäärä on enintään 35 hlöä, siksi lippu kannattaa varata etukäteen: sibeliuksensyntymakoti(at)hameenlinna.fi tai puh. 03 621 2755, avoinna ti-su klo 12–16.

Liput: 18 / 15 / 8 € Huom! Museokortti ei käy tapahtumaan

Hämeenlinnan Sibelius-seura ry ja Hämeenlinnan Kaupunginmuseo järjestävät Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineat yhteistyössä.

Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatinea
Eeva Kunnas, huilu, ja Ulla Wirtanen, piano
26.11.2023 klo 14
Sibeliuksen syntymäkoti
Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Matinean ohjelma:
Syysmatinea: Eeva Kunnas ja Ulla Wirtanen – Hämeenlinnan kaupunginmuseo (hmlmuseo.fi)