Sibelius-opiston konserttisyksyn avaa Nuorten pianoakatemia

Nuorten Pianoakatemia vierailee Hämeenlinnassa 23.-25.9.2022. Huippuluokan pianopedagogit ja taiteilijat opettavat koko viikonlopun Sibelius-opistolla maamme nuoria huippupianisteja. Opettajina toimii Håvard Gimse Norjasta ja Niklas Pokki Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Sibelius-opiston oppilaat saavat myös mestarikurssin viikonlopun aikana. Tämä pianistien intensiivinen harjoitusperiodi käynnistyy avajaiskonsertilla pe 23.9.2022 klo 19 Raatihuoneella. Tilaisuus on osa Sibelius-opiston neljän konsertin sarjaa Raatihuoneella v. 2022. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja mestarikursseja saa tulla vapaasti seuraamaan Sibelius-opistolle Tauno Marttinen -saliin.

Yhteistyössä

Nuorten Pianoakatemia
Sibelius-opisto
Hämeenlinnan kaupunki

Mikä on Nuorten pianoakatemia?

Nuorten pianoakatemia on vuonna 2013 perustettu Suomen kulttuurirahaston sekä Jane ja Aatos Erkon säätiön tukema nuorten erityislahjakkaiden koulu– ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä. Opiskelu tapahtuu eri puolilla Suomea järjestettävillä viikonloppuperiodeilla, joiden aikana opiskellaan vaihtuvien kurssiopettajien johdolla. Soittotuntien lisäksi periodiviikonloppuina järjestetään soitonopiskelua tukevaa toimintaa, mm. pianonsoiton harjoitteluun tai tekniikkaan liittyviä työpajoja, harjoittelun ohjausta, prima vista -soittoa, pianomusiikin historiaa, ohjelmistotietoutta, yhteismusisointia ja esiintymisvalmennusta. Koulutusperiodeja järjestetään 5-6 kertaa vuodessa.

Nuorten pianoakatemia haluaa edistää suomalaisen pianonsoiton ja pianopedagogiikan kehitystä panostamalla erityisesti varhaisnuorten ja nuorten koulutukseen. Nuorten pianoakatemian tavoitteena on synnyttää inspiroiva ja kannustava oppimisympäristö, jossa erityislahjakkaat nuoret oppivat sekä mestarikurssiopettajilta että toisiltaan. Pianoakatemia pyrkii tekemään yhteistyötä kunkin opiskelijan vakinaisen opettajan ja opiskelijan kotioppilaitoksen kanssa. Koulutukseen voivat hakea suomalaisten musiikkioppilaitosten (pois lukien Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus) opiskelijat. Nuorten pianoakatemian koordinaattorina toimii Niklas Pokki, tuottajana Rebekka Angervo ja rahastonhoitajana Anni Pokki.

Nuorten pianoakatemian nettisivut

Lisätiedot

Iina Harjula, apulaisrehtori, Sibelius-opisto
p. 045 7734 5616
iina.harjula@sibeliusopisto.fi