Siivoustalkoot jatkuvat Hämeenlinnassa

Kaupunki kannusti kuntalaisia ja yhteisöjä kevätsiivoukseen huhtikuun lopussa, jolloin tiedotettiin Kastellista lainattavista välineistä ja kaupungin avusta talkoilla kerättyjen roskien poisviemisessä. Välineillä on ollut kova kysyntä ja tarve.

Talkoisiin houkuteltiin yksityisten ulkoilijoiden lisäksi myös järjestöjä ja kouluja. Tähän mennessä esimerkiksi Hämeenlinnan yhteiskoulun oppilasryhmiä on kiertänyt koulun lähialuetta ja Varikonniemen aluetta siivoten, 4H-järjestön työpaja Tikin nuoret ovat liikkuneet Aulangontien alkupäässä sekä keränneet roskia Linnanpuiston lapsiparkin ympäristössä ja Kaurialan liikennepuistossa. Hämeen Setlementin Ukkosen miesryhmät siivosivat keskustan alueella ja työtoiminnan osallistujat Jukolan kaupunginosassa. Talkoot jatkuvat edelleen.

Puhtaanapito, mikä sisältää roskiksien tyhjennykset ja irtoroskan keräämistyötä, maksaa kaupungille vuositasolla noin 300 000 euroa. Mitä siistimpänä kaupunki pysyy – sitä enemmän puhtaanapitoon varattuja rahoja voidaan käyttää johonkin muuhun kaupunkilaisille iloa tuottavaan toimintaan.