Sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöitä vaaratilanteessa Hämeenlinnassa

Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät joutuivat virkatehtävissään keskelle vakavaa vaaratilannetta Hämeenlinnassa viikonloppuna. Rutiininomainen työtehtävä kehittyi tilanteeksi, jossa käytettiin ampuma-aseita. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät ovat toimineet tilanteessa ammatillisesti ja turvallisuusohjeiden mukaan.

Kyseessä on vakavin työntekijöiden kokema läheltä-piti -tilanne Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen historiassa. Työntekijöiden kriisiapu käynnistyi heti yöllä ja heille tarjotaan kaikki saatavissa oleva välitön ja tarvittaessa pitempikestoinen kriisiapu. Kriisiapua antavat valtakunnallisen aputoimeksiannon saanut Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystys, sekä SPR:n psykologien valmiusryhmä.

Muut kriisiapua tarvitsevat henkilöt voivat ottaa yhteyttä puhelinnumeroihin 040 487 7671 tai 050 479 3377, jonka kautta kriisiapua koordinoivat Suomen Punaisen Ristin koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset. Puhelinlinja on avoinna maanantaina 27.9. klo 16–20 ja tiistaina sekä keskiviikkona 28.–29.9. klo 9–20.

Hämeenlinnan kaupunki toteaa, että kaikki keinot tehtävissään väkivaltaa kohtaavien työntekijöiden suojaamiseksi ovat tarpeen. Viikonlopun tapahtumakulku tullaan selvittämään tarkasti, jotta työntekijöiden työturvallisuus voidaan taata kaikissa tilanteissa.

Poliisi on tiedottanut ja tiedottaa tapahtumista omalta osaltaan.

Tiedustelut:
Marika Paasikoski-Junninen, sosiaali- ja terveysjohtaja, Hämeenlinnan kaupunki, puh. 040 774 6626, marika.paasikoski@hameenlinna.fi
Mira Miettinen, johtava sosiaalityöntekijä, Hämeenlinnan kaupunki, puh. 050 528 5514, mira.miettinen@hameenlinna.fi