Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Hämeenlinnan kaupungilta Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle vuoden vaihtuessa

1.1.2023 alkaen vastuu sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä Kanta-Hämeessä siirtyi maakunnan 11 kunnalta hyvinvointialueelle. Uudistuksen tavoitteena on turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut hyvinvointialueella asuville.

Mitä muutos tarkoittaa käytännössä

Hämeenlinnan kaupungilta Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle siirtyviä palveluita ovat:

  • terveysasemat ja sairaala
  • hammashoitolat
  • sosiaalipalvelut
  • vammaispalvelut
  • kotihoito sekä asumispalvelut
  • neuvolat
  • koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä kuraattori -ja psykologipalvelut
  • Kanta-Hämeen pelastuslaitos

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki sekä vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto pysyvät kaupungin toimintana. Myös kotoutumisen edistämisen palvelut jäävät osaksi kaupungin palveluita.

Asukkaat saavat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluja toistaiseksi samoista tutuista palvelupisteistä, samoilta tutuilta ammattilaisilta kuin ennenkin. Myös palveluiden puhelinnumerot säilyvät vuoden vaihtuessa ennallaan, mutta sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@omahame.fi. Palveluverkkoa ja palvelupisteitä tarkastellaan myöhemmin hyvinvointialueen strategiatyön yhteydessä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuihin tulee yhtenäistämisen vuoksi muutoksia heti vuodenvaiheessa. 1.1.2023 alkaen maksuja ei voi maksaa enää kuntien palvelupisteissä. Tiedote muuttuvista asiakasmaksuista

Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvää tietoa on toistaiseksi saatavilla Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta, mutta sisällöt tulevat myöhemmässä vaiheessa siirtymään hyvinvointialueen sivuille.

Palautetta sosiaali- ja terveyspalveluista voi lähettää 1.1.2023 alkaen osoitteeseen palaute@omahame.fi. Voit myös lähettää palautteen Oma Hämeen verkkosivuilta löytyvän sähköisen lomakkeen kautta.

Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen verkkosivut