Suomen kuvataiteen päivää vietetään Kanta-Hämeessä 10.7.2022

Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.2022 useat toimijat Hämeenlinnassa ja muualla Kanta-Hämeessä järjestävät kuvataiteeseen liittyvää toimintaa. Tarjolla on muun muassa työpajoja, opastuksia, maalaustapahtumia, taiteilijatapaamisia, näyttelyitä ja esityksiä. Suurin osa tapahtumista on ilmaisia ja toivottavat kaikki tervetulleeksi.

Suomen kuvataiteen päivää vietetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10.7. Alun perin aloitteen Suomen kuvataiteen päivän viettämisestä teki Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry. Kuvataiteen oman nimikkopäivän tavoitteena on lisätä kuvataiteen merkitystä ja arvostusta Suomen kulttuurielämässä. Suomen lippu nousee salkoon Suomen kuvataiteen kunniaksi monilla tapahtumapaikkakunnilla. Hämeenlinnassa liputetaan ainakin Raatihuoneella, Hämeenlinnan taidemuseolla ja Verkatehtaalla.

Kanta-Hämeen tapahtumista on painettu karttaesite, joka löytyy myös digitaalisena tapahtuman sivuilta. Lisätietoja tapahtumista löytyy osallistujien omista tiedotuskanavista, ja sisältöä päivitetään Kuvataiteen päivän Instagram ja Facebook-tileille @kuvataiteenpaiva.

Kuvataiteen päivän ohjelman toteutuksesta vastaavat

Ars-Häme ry, Art & Joy, Kulttuurikeskus ARX, Elonkierto, Galleria Paperihuone, Hovinkartanon taidekeskus, Hämeen Taideartteli ry, Hämeenlinnan taidemuseo, Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, Janakkalan Kuvataideyhdistys ry, Keramiikka Rykmentti, Kuhankosken Kilta, Naivistit Iittalassa-säätiö, Riihimäen kuvataiteilijat ry, Riihimäen taidemuseo, ja Käsityötalo Willa Vaski.

Yläkuva: Hanne Peippo