Suuri kuoroprojekti yhdistää yli tuhat kolmasluokkalaista kuorolaulun äärelle

Suuri kuoroprojekti Poika, joka katseli puiden latvoja tutustuttaa Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kolmasluokkalaiset  kuorolaulun saloihin sekä Sibeliukseen. Projektin kolme konserttia kuullaan huhtikuussa. 

Poika, joka katseli puiden latvoja on paikallisten koululaisten ja taidelaitosten yhteinen kuoroteos, joka tarjotaan vuosittain osana Kulttuurikeskus ARXin tuottamaa kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolkua. Kevään 2023 kokonaisuus toteutetaan kolmena suurena konserttina, jotka saattavat yhteenlaskien 1000 lasta kuorolaulun äärelle.

Kuoropedagogi Ismo Savimäki on syksyn ja alkukevään aikana kiertänyt kaikilla kolmella paikkakunnalla harjoittamassa kolmansien luokkien oppilaille konsertin lauluja. Opettajien avustuksella ohjelmiston konserttikappaleet on luokissa hiottu esityskuntoon. Juhlalliset, koko ikäluokan yhteen kokoavat jättikonsertit järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaan Vanajasalissa sekä Hattulan Juteinikeskuksen ja Janakkalassa Turengin liikuntahalleissa. 

Konsertissa esitetään Sibeliuksen säveltämää laulu- ja orkesterimusiikkia, mutta myös muita lauluja, jotka kertovat maailmasta, josta nuori Sibelius sai innoitusta sävellyksiinsä. Musiikin johdolla vaelletaan metsässä, tavataan taruolentoja ja kurkistetaan Suomen kalevalaiseen historiaan. 

Savimäen johdolla esiintyvää koululaisten kuoroa konserteissa säestää Sibeliusopiston oppilaista koostuva kamariorkesteri. Orkesteria johtaa Sini Virtanen. Draamallisen kokonaisuuden konserttiin on suunnitellut ARXin taidekasvattaja Taina Maria Savimäki ja valosuunnittelusta vastaa Juha Rouhikoski. Tanssijoiden koreografiat on suunnitellut Heidi Wasko. 

Konserteista pääsee nauttimaan konserttipäivänä livestriimauksen välityksellä. Taltioinnit ovat katsottavissa kahden viikon ajan. 

Poika joka katseli puiden latvoja -kuorokonsertin tuottaa Kulttuurikeskus ARX yhteistyössä Janakkalan ja Hattulan kuntien sekä Sibelius-opiston kanssa. Suuri kuoroprojekti toteutettiin ensi kerran Hämeenlinnassa keväällä 2015.

Konserttien livestriimit Youtubessa:

Lisätietoja:

Taiteellinen johtaja, kuoropedagogi:

Ismo Savimäki

ismo.savimaki@evl.fi / 040 8049322     

Konsertin tuottajat:             

Kulttuurikeskus ARX, Minna Haveri

minna.haveri@hameenlinna.fi / 040 8696 374

Janakkalan kunta, Anna-Milla Vainio

anna-milla.vainio@janakkala.fi / 050 330 8923