Syysaatteita – Ilmari Hannikaisen pianoteoksia

Pianisti Jenni Lappalainen soittaa Ilmari Hannikaisen julkaistuja ja julkaisemattomia sävellyksiä ja sovituksia pianolle Sibeliuksen syntymäkodissa 19.11.2023 klo 14-16. Konsertti valottaa Hannikaisen elämänkulkua, pianoteoksia ja konserttitoimintaa vuosina 1913–1923.

Ilmari Hannikainen (1892–1955) oli aikansa kansainvälisimpiä suomalaisia pianisteja, säveltäjä ja Sibelius-Akatemian ensimmäinen pianonsoiton professori. Hannikaisen konsertoi viidelle vuosikymmenelle ulottuneella urallaan useissa Euroopan maissa, Neuvostoliitossa ja Yhdysvalloissa.

Hannikainen sävelsi valtaosan pianoteoksistaan niinä kymmenenä vuotena 1913–1923, jolloin hän opiskeli Wienissä ja Pietarissa ja eli aktiivista kautta kansainvälisesti konsertoivana pianistina. Vuosikymmenen maailmanpoliittiset tapahtumat vaikuttivat Hannikaisen elämään ratkaisevalla tavalla.

Jenni Lappalainen esiintyy sekä yksin että kamarimuusikkona ja liedpianistina. Parhaillaan Lappalainen valmistelee taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa tutkimuskohteenaan Ilmari Hannikainen. Taidetta ja tutkimusta yhdistävä hanke etsii uusia menetelmiä hyödyntää moniaineksista biografista tietoa musiikinhistorian tutkimuksessa. Hanketta tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Konsertin kesto kokonaisuudessaan noin kaksi tuntia 20 minuutin väliajalla. 

Liput 10 euroa aikuiset, 8 euroa opiskelijat ja eläkeläiset sekä 4 euroa lapset. Konserttissa on rajallinen määrä paikkoja, joten lippu kannattaa varata etukäteen Sibeliuksen syntymäkodista sibeliuksensyntymakoti(at)hameenlinna.fi tai puh. 03 621 2755. Sibeliuksen syntymäkoti avoinna ti-su klo 11-16.

Tervetuloa!

Syysaatteita – Ilmari Hannikaisen pianoteoksia
Pianisti Jenni Lappalainen
19.11.2023 klo 14-16
Sibeliuksen syntymäkoti
Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Lisätietoja ja ohjelma

Syysaatteita – Ilmari Hannikaisen pianoteoksia – Hämeenlinnan kaupunginmuseo (hmlmuseo.fi)