Taidemuseon lauantaikierroksella kuvataitelija Koskinen muistelee Vexi Salmea

Hämeenlinnan taidemuseon lauantaikierrokset jatkuvat. Seuraava kierros järjestetään lauantaina 4.2.2023 klo 14 Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyssä, ja sen vieraaksi saapuu kuvataiteilija Anne Koskinen. Koskinen on Vexi Salmen pitkäaikainen ystävä, ja hänen teoksiaan on esillä näyttelyssä. Kierroksella taiteilija esittelee teoksiaan ja kertoo ystävyydestään Vexi Salmen kanssa. 

”Tutustuin Vexi Salmeen vuonna 1998, jolloin hän osti eräästä näyttelystä teokseni. Vexi oli ensimmäinen yksityinen keräilijäni Suomessa”, Anne Koskinen kertoo. Koskista ja Vexi Salmea yhdisti myös Saksa, joka on molemmille läheinen maa. Tällä hetkellä Koskinen valmistelee väitöstutkimustaan, joka käsittelee saksankielistä taidefilosofiaa ja kuvantutkimusta. ”Ei ole montaakaan ihmistä, joiden kanssa näistä aiheista voi puhua. Luulen, että Vexi olisi ollut sellainen ihminen”, Koskinen toteaa. 

Hämeenlinnan taidemuseossa järjestetään kevätkaudella 2023 joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina näyttelykierroksia, joilla vierailee esillä olevien näyttelyiden taiteilijoita ja muita tekijöitä. Kierroksilla yleisö pääsee tutustumaan näyttelyyn siihen läheisesti liittyvän henkilön näkökulmasta. Kierroksia järjestetään kevään aikana Vexi Salmi ja ystävät– ja Käännekohta – suomalaisia 1950–60-lukujen kirjankansia ja ajan innoittamaa kuvataidetta ‑näyttelyissä.  

Kaikki lauantaikierrokset sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan (12/10/0 euroa). 

Kuvataiteilija Anne Koskinen 

Anne Koskinen (s. 1969) on kuvataiteilija ja väitöstutkija. Hän on opiskellut kuvataidetta Saksassa ja Suomessa sekä germaanista filologiaa Freiburgin ja Helsingin yliopistoissa. Hänen teoksiaan on sekä yksityisissä että museokokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2010 Koskinen oli ehdolla Ars Fennica -palkinnon saajaksi.