Tehdään iästä numero! – Vuoden vanhusteko 2023 myönnetään Pentti Revolle

Hämeenlinnan kaupungin vanhusneuvosto myöntää Hämeenlinnan ikäihmisten vaikuttajaraadin pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Pentti Revolle Vuoden vanhusteko 2023 kunnianosoituksen.

Pentti Revon sitkeä ja asiantunteva työ ikäihmisten parhaaksi on pitänyt ikäihmisten ääntä kuuluvilla niin päättäjille kuin virkamiehille. Repo on vaikuttajaraadin edustajana Hämeenlinnan vanhusneuvostossa, jossa hän on aktiivisesti edistänyt yhteistyötä, toiminut asiantuntijana ja tiedon välittäjänä. Revon ympärille on kokoontunut verkosto, joukko ikäraatilaisia, jotka ovat hänen kauttaan saaneet vertaistietoa ikäihmisiä koskettavaista muutoksista. Erityisen tärkeää ikäraadin työ on ollut hyvinvointialueen käynnistyessä, kun iso osa ikäihmisille suunnatuista palveluista siirtyi kunnalta hyvinvointialueelle.

Ikäihmisten vaikuttajaraadin jäsenet ovat saaneet osallistua kehitysesitysten valmisteluun. Revon ansiosta ikäihmisten huolenaiheet ja toiveet on saatu ilmaistua muutosprosesseissa hyvinvointialueen ja kunnan yhdyspinnalla. Repo on vahvasti painottanut ikäystävällisen asumisen merkitystä, esimerkiksi Meikä asuu missä haluaa -hankkeen aikana 2021-2022.

Kolme henkilöä seisoo rivissä, ja kahdella heistä on käsissään kukkakimput.
Kuvassa Heli Eskolin, Pentti Repo (keskellä) ja Veijo Virtanen

Revolla on 68 vuoden kokemus yhdistysten luottamustoimista ja viime vuosina hän on tarjonnut laajan osaamisensa kaikkien hämeenlinnalaisten ikäihmisten puolestapuhujana. Ikäihmisten vaikuttajaraati on perustettu alkuvuonna 2013, ja Pentti Repo on toiminut raadin puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen.

Vuoden vanhusteko -kunnianosoitus luovutettiin Raatihuoneella 4.10.2023 pidetyssä Vanhustenviikon -ohjelmaan liittyvässä tapahtumassa. Vanhustenviikon teemana vuonna 2023 on Tehdään iästä numero ja sitä vietetään 1.10.-8.10.2023.

Lisätiedot

Veijo Virtanen, puheenjohtaja
Hämeenlinnan kaupungin vanhusneuvosto
veijo.virtanen@ity.fi, 0400 972131