THL laajentaa suositusta neljänsistä koronarokotuksista 70–79-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on laajentanut suositusta neljänsistä koronarokoteannoksista riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat. 

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona. Lue aiheesta lisää THL:n verkkosivuilta.

Kanta-Hämeessä on jo aiemmin päätetty, että 4. rokoteannos tarjotaan nyt keväällä ja alkukesästä 70 vuotta täyttäneille riskiryhmään kuuluville henkilöille.

Rokote voidaan antaa neljännen annoksen kohderyhmiin kuuluvalle henkilölle, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Kanta-Hämeen koronarokotussivustolta löydät linkit kuntien ja kaupunkien rokotusajanvaraukseen ja rokotuspäiviin.

Hämeenlinnassa ajanvarauksessa on käytössä nettiaika –ajanvarausjärjestelmä. Valitse koronarokotus 12 vuotta täyttäneelle. Rokotusajan voi myös varata puhelimitse numerosta 03 6219 893.

Muita ajankohtaisia uutisia koronaviruksesta:

  • Koronaviruksen tartuntaketjujen katkaisua tehostavan Koronavilkku-sovelluksen käytöstä on luovuttu 1.6.2022 alkaen. Lue aiheesta lisää täältä.
  • Myös koronapassi ja koronatodistuksen lukijasovellus poistuvat käytöstä Suomessa. Voimassa olevaa koronatodistusta voi kuitenkin vielä tarvita ulkomaanmatkoilla. Lue aiheesta lisää täältä.
  • Koronaepidemian tilannekuva- ja mallinnusryhmä julkaisee toistaiseksi viimeisen raporttinsa. Lue aiheesta lisää täältä.

Lähteet: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos