Turvallisemman tilan periaatteet -koulutus 31.1.2024

Hämeenlinnan kaupunki on sitoutunut edistämään kuntalaisten yhdenvertaisuutta. Tämä näkyy mm. Lapsiystävällinen kunta työssä, jonka yhtenä tavoitteena on ehkäistä syrjintää vaikuttamalla kuntalaisten asenteisiin. Yksi konkreettinen työkalu yhdenvertaisuuden edistämiseksi on ottaa eri tiloissa käyttöön turvallisemman tilan periaatteet.

Aiheeseen liittyen järjestetään kaikille avoin Turvallisemman tilan periaatteet -koulutus 31.1.2024 klo 13-14.30 Raatihuoneella (osoite Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna). Koulutukseen voi osallistua myös etänä ja se tallennetaan.

Koulutuksessa THL:n asiantuntija Anni Hyvärinen tulee kertomaan mitä turvallisemman tilan periaatteilla tarkoitetaan sekä miksi sellaisia on tärkeä ottaa käyttöön. Lisäksi koulutuksessa kuullaan käytännön esimerkkejä siitä, miten periaatteita voi lähteä luomaan omissa toiminnoissaan tai tiloissa.

Koulutuksen tarkoituksena on, että sen käytyään on saanut perustiedot turvallisemman tilan periaatteista ja osaa lähteä luomaan sellaisia.

Koulutukseen voi ilmoittautua tästä

Koulutuksen ohjelma

klo 13.00 Tervetuloa ja tilaisuuden aloitus

klo 13.10 Asiantuntija Anni Hyvärinen, Yhdenvertaisen osallisuuden koordinaatio (THL) – Turvallisemmat tilat: mitä, miksi ja miten?

klo 13.30 Taidekasvattaja Auni Tuovinen, Kulttuurikeskus ARX – Kokemuksia turvallisemman tilan periaatteista lasten kanssa

klo 13.45 Nuorisotyöntekijä Olga Nisumaa, Hämeenlinnan kaupungin nuorisotyöntekijä – turvallisemman tilan periaatteet sateenkaarisensitiivisessä nuorisotyössä

klo 14.00 Paneelikeskustelu – yleisöllä mahdollisuus osallistua keskusteluun ja kysyä panelisteilta

klo 14.25 Loppusanat

Lisätietoja

Veera Antikainen
Osallisuuskoordinaattori
veera.antikainen@hameenlinna.fi
p. 040 8696250