Twin Cities -tapaaminen Uppsalassa 2022

Kahdeksan hämeenlinnalaista nuorta edusti Hämeenlinnaa ystävyyskuntatapahtumassa Uppsalassa. Nuorten tapaaminen oli käynnissä 2.-7.5. Kokoontumisessa teemana oli lasten ja nuorten osallisuus, vaikuttamismahdollisuudet sekä yhdenvertaisuus.

Nuoria oli kutsuttu mukaan isäntäkaupunki Uppsalan vieraaksi kahdeksan kustakin viidestä ystävyyskaupungista. Hämeenlinnan ohella nuoria on mukana Frederiksbergistä (Tanska), Hafnafjördurista (Islanti), Tartosta (Viro) ja Baerumista (Norja).

Ohjelmaan kuului luentoja, ryhmätöitä ja tutustumista eri maiden käytäntöihin nuorten osallistamisessa. Uppsalassa tutustuttiin myös isäntäkaupungin kohteisiin ja kulttuuriin. Tapahtuman pääpaikkana oli vanhassa kaupungissa sijaitseva kulttuurikeskus Grand, jossa katsottiin yhdessä Avatar-elokuva ja kuultiin uppsalalaisten nuorten lahjakkuuksien konsertteja. Esiintyjinä olivat tiistaina laulaja-lauluntekijä Joar Bing ja keskiviikkona Uppsalan kulttuurikoulun yhtye.

Tiistaipäivää vietettiin Allis-nimisessä 10-25-vuotiaille tarkoitetussa vapaa-ajankeskuksessa mm. skeitaten, kiipeillen, rullaluistellen ja pelaillen. Keskiviikkona vierailtiin taidenäyttelyssä Uppsalan linnassa sijaitsevassa taidemuseossa.

Torstaina nuorten ohjelma jatkui osallisuus ja vaikuttaminen -teemaisilla työpajoilla ja illalla esiintyi paikallisen musiikkifestivaalin voittaja Sira.

Perjantaina nuoret osallistuivat Nordic Meeting -konferenssiin ja esittelivät ryhmätöiden tuloksia tapahtumaan osallistuville päättäjille. Kustakin maasta oli mukana kaupunginvaltuuston jäsen edustamassa omaa kaupunkiaan. Hämeenlinnasta tapahtumaan osallistui kaupunginvaltuuston jäsen, kansanedustaja Lulu Ranne.

Nuorten terveisiä tapahtumasta

”Twin Cities -tapaaminen on ollut tosi hauska ja opettava kokemus tähän mennessä. On päässyt tutustumaan samanhenkisiin nuoriin eri maista ja oppimaan hieman heidän kulttuuristaan sekä heidän kaupunkiensa nuorisotoiminnasta. Myös eri paikkoihin tutustuminen Uppsalassa on tuonut mukavaa vaihtelua työpajoihin ja luentoihin.” Laulu L.

”Twin Cities -tapaaminen on ollut todella antoisa ja monipuolinen kokemus. Aika on mennyt nopeasti ja olemme päässeet kokeilemaan kaiken näköistä, kuten käyneet taidemuseossa ja olleet erilaisissa työpajoissa liittyen esim. lasten oikeuksiin. Kaikki mukaan lähtijät ovat mukavia ja ryhmissäkin työskentely onnistuu todella hyvin.” Senja T.

”Kokemus Uppsalan Twin Cities -tapaamisessa on tähän asti ollut todella mieluisa, enkä malta odottaa jatkoa. Päivät ovat täynnä hauskaa ja mielenkiintoista ohjelmaa, ja muista maista tuleviin nuoriin tutustuminen on ollut kiehtova kokemus. Aiheet ovat ajankohtaisia ja tärkeitä!” Venla V.

”Twin Cities -tapaaminen on ollut muistorikas kokemus. Jo kolmessa päivässä on saanut hurjan määrän muistoja, kokemuksia, tietoa ja kavereita. Kaupunkiin ollaan tutustuttu eri vierailuilla ja saanut kulkea myös vapaasti oman tahdon mukaan, mikä on ollut mukavaa. Muiden maiden nuorilta on oppinut heidän kulttuuristaan, kielestä ja muutenkin tutustunut heihin. Luennot ja työpajat ovat olleet mielekkäitä. Lyhyesti tiivistettynä 5/5 kokemus.” Pihla V.

”Odotukset olivat etukäteen kovat, mutta tapaaminen on kuitenkin kohdannut ne kaikki. Ohjelmaa on paljon erilaista, ja lähes kaikessa pääsee oppimaan, tutustumaan uudenlaisiin ihmisiin ja tietysti pitämään hauskaa. Loppu alkaa jo häämöttämään, mutta täältä saadut kokemukset tulevat varmasti kestämään pitkään.” Aarne R.

Kahdeksan nuorta istuu ja hymyilee
Nuoret Uppsalassa Twin Cities -tapaamisessa