Valoilmiö etsii teoksia ensi vuodelle

Valoilmiö-festivaali etsii teoksia ja teosehdotuksia vuoden 2023 festivaalille. Valoilmiö on Hämeenlinnassa 17.–19.11.2022 pilotoitava osallistavan valotaiteen tapahtumakokonaisuus. Kolmepäiväinen kaupunkifestivaali ajoittuu Lapsen oikeuksien viikolle marraskuussa.

Festivaali koostuu kaupunkitilaan rakentuvista teoksista, työpajoista sekä tapahtumallisista kokonaisuuksista. Teokset mahdollistavat lasten ja nuorten osallisuuden kaupunkifestivaalin teosten suunnittelussa, toteutuksessa tai kohtaamisessa. Lasten ja nuorten osallisuus tapahtuu ennen kaikkea festivaalia valmistelevissa työpajoissa, mutta osa teoksista osallistaa kävijöitä myös festivaalin aikana. Festivaalia tuottaa Kulttuurikeskus ARX, joka tuottaa lasten- ja nuorten kulttuuria Hämeenlinnassa. Pääyhteistyökumppanina ja valoasiantuntijana toimii Torvinen Showtekniikka.

Etsimme teoksia vuoden 2023 festivaalille, joka järjestetään 23.-25.11.

Teokset voivat olla valmiita, olemassa olevia teoksia tai täysin uusia kokonaisuuksia. Teosten ei tarvitse edustaa ns. perinteistä valotaidetta, vaan kyseessä voi olla esimerkiksi yhteisö- tai ympäristötaideteos tai monitaiteinen esitys.

  • Ehdotuksesta tulee käydä ilmi, miten lapset tai nuoret voivat osallistua teokseen, joko sen suunnitteluun, toteuttamiseen tai miten osallisuus näkyy festivaalin aikana.
  • Lasten ja nuorten kanssa työskentelystä ei tarvitse olla aiempaa kokemusta. Kulttuurikeskus ARXin taidekasvattaja voi olla mukana taiteilijan ja lasten tai nuorten välisessä prosessissa ja auttaa mahdollisen osallisuuden toteuttamisessa.
  • Ehdotuksessa tulee olla alustava budjetti sekä suunnitelma teoksen teknisestä toteutuksesta.
  • Tuottajataho kontaktoi ja aikatauluttaa kohtaamiset lasten tai nuorten / perheiden kanssa sekä hankkii tarvittavat tilat osallistaviin osuuksiin.
  • Teosehdotuksen tekijä vastaa teoksen sisällöstä.
  • Tuottajataho vastaa teknisen toteutuksen kustannuksista. Ehdotuksesta tulee käydä ilmi teknisen toteutuksen kustannukset sekä taiteilijapalkkio.

Tutustu vuoden 2022 festivaaliin ja tule paikan päälle näkemään ja kokemaan! Valoilmiö: www.kulttuurikeskusarx.fi/valoilmio

Tule tapaamaan tuotantotiimiä festivaalin Pop Up Galleriaan 17.11.2022 klo 18-18.30. Pop Up Galleria, Raatihuoneen katu 9-11.

Teosehdotukset lähetetään verkkolomakkeella. Teosehdotuksen tulee olla perillä 5.2.2023 klo 24 mennessä.

Kaupunkifestivaali Valoilmiö -logo

Lisätietoja antavat:

Teoshausta Minna Haveri, 040 8696 374, minna.haveri@hameenlinna.fi

Osallisuudesta Auni Tuovinen, 040 530 3110, auni.tuovinen@hameenlinna.fi

Festivaalin tuotannosta, Riikka-Leena Puistola, 040 869 6326, riikka-leena.puistola@hameenlinna.fi