Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 65. kerran

Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenpäivä ja -viikko ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia!

Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko.

Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 6.10.-13.10.2019 teemalla Varaudu vanhuuteen

Teema antaa aiheen pohtia, kuinka voi varautua oman elämänsä tuleviin muutoksiin. Nuorena ja työuran aikana ne eivät tunnut ajankohtaisilta, varautuminen on kuitenkin viisautta, ennakointi kannattaa.

Vanhustenviikkoa ja sen ohjelmistoa Hämeenlinnassa ovat olleet valmistelemassa Hämeenlinnan kaupunki, vanhusneuvosto, Hämeenlinnan seurakunnat sekä monet hämeenlinnalaiset toimijat. Suurin osa tästä työstä on ollut vapaaehtoistyötä. Tänä vuonna haastekampanjan tuloksena järjestetään talkoilla monenlaisia virkistys-, musiikki- ja toimintatuokioita kantakaupungissa sekä sen eri pitäjissä. Niihin kuuluu uutena käynnit Hämeenlinnan kaupungin alueen eri asumispalvelu- ja hoivayksiköissä, jonne samalla viedään kaupungin ja seurakuntien tervehdys. Tervehdyskäyntejä tehdään lähes 20 eri yksikköön. Tarkemmat tiedot niistä saa yksikköjen ilmoitustauluilta.

Viikon monipuolinen ohjelma on saatavilla palvelupisteistä/kirjastoista sekä isommista toimintayksiköistä sekä alla liitetiedostoina.

Viikon pääjuhlaa vietetään 9.10.2019 klo 13.00-14.30 Raatihuoneen juhlasalissa (Raatihuoneenkatu 15).  Pääjuhlan ohjelma.

Pääjuhlassa esitettiin päiväkotilasten videohaastattelu, jossa lapset pohtivat vanhuutta ja ikääntymistä. Videoon on haastateltu lapsia Kutalan Pihatontuilta, Kaivokadun Pikku-Verkasta ja Solvikin Mettisiltä.

Lämpimästi tervetuloa runsaslukuisesti mukaan viikon tapahtumiin.

Vanhustenviikon ohjelmat

Hauho
Kalvola
Kantakaupunki
Lammi
Renko
Tuulos
Vanhustenviikon ohjelma kokonaisuudessaan

Muutokset ohjelmatietoihin mahdollisia.

Vanhustyön Keskusliiton Vanhustenviikon juliste

Muokattu 30.9.2019: Täsmennetty pääjuhlan tapahtuma-aikaa ja -paikkaa.