Vanajaveden sairaalan koronatiedote

Tiedote 5.1.2022

Osastolla 2 hoidetaan edelleen koronapotilaita eristyksessä, joten vierailurajoitukset jatkuvat 9.1. saakka. Osasto 3 toimii koronakohorttiosastona, joten se on toistaiseksi vierailukiellossa, pois lukien palliatiiviset potilaat, saattohoitopotilaat ja kriittisesti sairaat potilaat. Osastolla 1 on tällä hetkellä normaalit vierailuajat kello 15-18.

Nopeasti lisääntyneen omikron-kannan vuoksi on vierailurajoituksia jatkossakin vaikea ennustaa, joten pyydämme vierailijoita olemaan etukäteen yhteydessä osastoille ja minimoimaan vierailut.

Tiedote 29.12.2021

Osaston 2 korona-altistukseen liittynyt poikkeustilanne on päättynyt. Karanteenin lopuksi otetut näytteet ovat olleet negatiivisia. Huone-eristykset on purettu siivouksen jälkeen, lukuun ottamatta koronapositiivisia potilaita. Osastolle on eilen alettu ottaa uusia potilaita. Henkilökuntaa ei altistuksiin liittyen sairastunut lainkaan. Myös altistuskaranteenit ovat päättyneet.

Koska osastolla 2 hoidetaan edelleen koronapotilaita eristyksessä, vierailukielto jatkuu tällä osastolla näillä näkymin 3.1.22 asti aiemmin poikkeuksin, eli palliatiiviset potilaat, saattohoitopotilaat ja kriittisesti sairaat potilaat pois lukien.

Omikronvariantin leviämisriskin vuoksi suosittelemme erittäin tarkkoja suojautumistoimia ja vierailujen minimoimista. Käsihygienia ja maskien huolellinen käyttö on erittäin tärkeää, sillä uusien altistustilanteiden riski on suuri.

Tiedote 22.12.2021

Vanajaveden sairaalan osaston 2 henkilöstössä on ollut toissa viikolla kaksi koronapositiivista työntekijää. Osaston potilaiden testauksissa löytyi yhteensä kolme koronalöydöstä, henkilöstöstä ei löytynyt uusia koronalöydöksiä. Osa karanteenissa olleesta henkilöstöstä on palannut jo töihin.

Osaston karanteenitilanne purkautuu näillä näkymin 27.-28.12. siivouksen edetessä. Saattohoidossa olevien tai lääkärin arvion mukaan kriittisesti sairaiden potilaiden luona voi vierailla hoitohenkilöstön ohjeiden mukaisesti suojautuneena. Hyvä käsihygienia ja kaikissa tilanteissa suositusten mukainen maskin käyttö ehkäisevät uusia tartuntoja.

Tiedote 17.12.2021

Osaston potilaat ja henkilöstö on seulottu koronan suhteen ja yksi potilas on osoittautunut positiiviseksi. Lähes kaikki potilaat ja kolmasosa henkilöstöstä on asetettu karanteeniin tai eristykseen. Osastolle ei oteta tällä hetkellä uusia potilaita ja vierailuja osastolle rajoitetaan näillä näkymin 28.12. asti. Saattohoidossa olevien ja lääkärin arvion mukaan kriittisesti sairaiden potilaiden luona voi vierailla hoitohenkilöstön ohjeiden mukaisesti suojautuneena. Potilaat seulotaan vielä uudelleen ensi viikolla ja henkilöstön uusintaseulontatarve selvitetään. 

Tiedote 14.12.2021

Vanajaveden sairaalan osaston 2 henkilöstössä on ollut viime viikolla kaksi koronapositiivista työntekijää. Kaikki kyseisen osaston potilaat seulotaan koronan suhteen, toistaiseksi positiivisia löydöksiä ei ole tullut. Henkilöstöä on asetettu karanteeniin ja testataan oireettoman koronavirusinfektion varalta muutenkin, jos heillä on ollut altistumisen mahdollisuus 8.-10.12. välisenä aikana. 

Tilanteen selvittelyn ajan osastolle ei oteta uusia potilaita ja osastolla on vierailukielto, pois lukien saattohoidossa olevat ja kriittisesti sairaat potilaat, joiden luona voi vierailla hoitohenkilöstön ohjeiden mukaisesti suojautuneena. 

Sairaalan johtotiimi