Väritetään Hämeenlinna – Räikee katutaidefestivaalin työpajat

Kuudennen kerran järjestettävä Räikee laajentuu Katutaidefestivaali Räikeeksi. Vuoden 2022 Räikee järjestetään 2.5.–24.6.2022 eli on miltei kahden kuukauden mittainen.
 
Katutaidefestivaali Räikee värittää kaupunkikuvan harmaimpia kohtia, kuten muuntajia sekä alikulkutunneleita. Räikeen tuottaa HÄX-nuorisokulttuuri, mutta festivaali toteutetaan laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. 

Räikeeseen osallistuu tänä vuonna noin kaksikymmentä aktiivisesti toimivaa katutaiteilija, joiden työskentelyä voi tulla seuraamaan tapahtuman aikana. Maalauskohteet ovat tänä vuonna Kaurialan liikennepuiston tiilikoppi, Citymarketin alikulkutunneli, Viipurintien levähdyspaikat, Hopeaseppien siltojen alikulut, uimahallin alikulkutunneli, bussipysäkkejä sekä maalausseinät ympäri kaupunkia. Viipurintien levähdyspaikka toimii vieraskirjana, joka maalataan uudelleen joka perjantai. Maalauskohteista ja aikatauluista tiedotetaan tarkemmin tapahtuman nettisivuilla ja somekanavissa.

Räikeessä korostuu ohjattu, yhteisöllinen taidetoiminta. Katutaidefestivaaliin kuuluu ohjattuja työpajoja sekä maalauskilpailu lapsille ja nuorille. Räikeen työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Maalit ja suojavarusteet saa paikan päällä. Alaikäisten osallistuminen on vanhemman vastuulla.

Räikee-työpajojen aikataulu:

Kaikki työpajat järjestetään klo 12-14.

  • 21.5. Lasten lauantai Hämeensaaren maalausseinä
  • 6.6. Hämeensaaren maalausseinä
  • 13.6. Lammin maalausseinä
  • 14.6. Iittalan maalausseinä
  • 17.6. Käikälän maalausseinä
  • 20.6. Hämeensaaren maalausseinä
  • 21.6. Poltinahon maalausseinä (Aimokoulu)
  • 22.6. Sairion skootparkin maalausseinä

Räikee katutaidefestivaali 2022

Räikee Instagramissa

Yhteystiedot: 

Juuso Suuronen 
Taiteellinen johtaja 
040 869 6469 
juuso.suuronen@hameenlinna.fi 

Eira Enkvist 
Tuottaja 
040 775 4711 
eira.enkvist@hameenlinna.fi