Vastaa Hämeenlinnan metsiä koskevaan kyselyyn ja osallistu metsäkävelylle

Luontopalvelut ovat laatimassa Hämeenlinnan kaupungin metsäohjelmaa kuluvan vuoden aikana. Metsäohjelmassa vahvistetaan pidemmän aikavälin periaatteet ja tavoitteet metsien käytölle ja hoidolle kaupungin metsien eri osiin. Myös eri alueiden ja kohteiden ominaispiirteet otetaan suunnittelussa huomioon. Näitä voivat olla esimerkiksi metsien terveys ja kulttuurihistoria. Jatkossa tarkemmat suunnitelmat koskien metsien hoitoa ja käyttöä, tehdään aina metsäohjelman periaatteita ja tavoitteita noudattaen.

Hämeenlinnan kaupunki omistaa noin 6 000 ha metsää

Kaupungin metsillä on monia merkityksiä kuten luonnon monimuotoisuuden turvaaminen, virkistysmahdollisuuksien tarjoaminen, ilmastonmuutoksen hillintä ja kestävä puuntuotanto. Metsien käyttöä ja hoitoa suunnitellaan ja toteutetaan monitavoitteisesti näiden eri merkitysten sekä lakien, sertifiointikriteerien ja kaupungin omien ohjelmien ohjaamana.

Osallistu metsäohjelman tekoon vastaamalla kyselyyn metsien käytöstä

Metsäohjelman teon tueksi luontopalvelut kysyvät kaupunkilaisten metsänkäytöstä. Mitä kaupungin metsissä tehdään ja mitkä ovat tärkeimmät paikat. Vastaa kaikille avoimeen kyselyyn ja kerro juuri sinulle tärkeästä metsästä ja mitä siellä teet. Kuinka usein käyt metsässä? Käytkö sienessä tai marjassa, vai ulkoiletko ja retkeilet muuten vain? Mitä lähimetsässä pitäisi olla enemmän, jotta se olisi houkuttelevampi? Mikä on mielestäsi tärkeää Hämeenlinnan kaupungin metsien hoidossa? Vastausaikaa on 2.10.2022 asti. Vastaajien kesken arvotaan valinnainen palkinto, joko kylpylälahjakortti tai polttopuita.

Kyselyyn pääset vastaaman oheisen linkin kautta.

Metsäkävely Voutilan alueen lähimetsissä

Haluatko kuulla lisää tai keskustella kaupungin metsistä, niiden käytöstä ja hoidosta? Osallistu kaikille avoimeen metsäkävelyyn 27.9.2022 klo 17 alkaen. Kävelyn kesto on noin kaksi tuntia, jonka aikana liikutaan metsäpoluilla ja ulkoilureiteillä noin kahden kilometrin pituinen reitti. Kävelykierros ei ole esteetön. Metsäkävelyn aikana kaupungin metsäalan asiantuntijat kertovat metsien nykytilasta ja tulevaisuudesta. Minkälaisista metsistä kaupungin metsäomaisuus koostuu ja kuinka sitä hoidetaan.
Kokoontuminen ensin Nummen koulukeskuksella (osoite Kylätie 24, 13500 HML), josta lähtö alueen lähimetsään.

Voit osallistua metsäkävelylle, vaikket olisi ehtinyt ilmoittautua.