Verkostot tukevat työllistymisessä

4H osasi asiansa ja WorkLAB toimi hyvin.

Ville Jatuli aloitti Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistys ry:n toiminnassa vuonna 2012. 4H:lle hänet ohjasi TE-toimiston asiantuntija. 4H:lla hän toimi useita eri pituisia jaksoja erilaisissa tehtävissä mm. puutarhatöissä, pyörähuollossa sekä maalaustehtävissä. Ammatiltaan hän onkin maalari.

Vuoden 2012 jälkeen Ville oli useita kertoja töissä avoimilla markkinoilla ja töiden välissä pistäytyi 4H:n palveluissa. Myöhemmin Ville pääsi osaksi WorkLAB-hanketta. WorkLAB:ssa tarjolla oli henkilökohtaista ohjausta ja Villenkin hakemus ja CV laitettiin toiminnan kautta hyvään kuntoon. Samalla Ville ja yksilövalmentaja treenasivat työhaastatteluja varten ja tietenkin hakivat Villelle aktiivisesti töitä.

Nyt Ville työskentelee rakennusalalla vakituisessa työssä. Työnantajaan Ville sai kontaktin WorkLAB:n kautta ja hyvän hakemuksen sekä puhelimitse hoidetun ensi kontaktin kautta hän pääsi myös työhaastatteluun. ”Nykyiset työt ovat mielenkiintoisia ja töissä viihtyy hyvin”, kertoo Ville.

Mies seisoo tuulisen järven rannalla.
Kuvassa Ville Jatuli

Hämeenlinnassa työllisyyden verkostot jatkavat toimintaansa myös Työllisyyden kuntakokeilun aikana

Kaupungin ja TE-toimiston osaamisen yhdistyessä entistä kiinteämmin, voidaan asiakkaita auttaa työllistymisessä yhä tehokkaammin. Samalla voidaan lisäämään palvelukokonaisuuksien asiakaskohtaisuutta, kun asiakkaat rakentavat omaa työllistymispolkuaan yhteistyössä omavalmentajiensa kanssa kitkattomasti hyödyntäen TE-palveluita sekä kaupungin palveluita dynaamisista pienhankinnoista erilaisiin teemaryhmiin.

Myös Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistys jatkaa toimintaansa yhteistyössä kuntakokeilun kokeilutoimiston kanssa. Tarjolla on mm. WorkLAB toiminnan lisäksi Tutustu uuteen alaan sekä Työhön paluun tueksi -palvelua sekä tietenkin hyvinvoinnin tukemiseen suunnattuja palveluita kuten Hyvinvoinnin palasia sekä Siisti koti -palvelua.

Lisäinfoa: