Vertaisoppimalla energiatehokkaaksi – Hämeenlinna valittu mukaan pilottiin

Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan koordinoimaan kuntien energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävään vertaisoppimisen pilottiin on valittu kuusi kuntaa; Hämeenlinna mukaan lukien. Pilotin tarkoituksena on oppia toisten kuntien parhaista käytänteistä energiatehokkuuden parantamiseksi. Muut pilottiin valitut kunnat ovat Hollola, Hyvinkää, Turku, Rauma ja Oulu.

Tavoitteena energiatehokkaampi Hämeenlinna

Hämeenlinna liittyi viime vuonna kuntien energiatehokkuussopimukseen eli KETSiin ja toimintasuunnitelma energiatehokkuuden parantamiseksi on tulossa kaupunginhallituksen hyväksyntään vielä loppuvuodesta. KETS ja vertaisoppimisen pilotti tarjoavatkin uusia työkaluja kaupungin energiatehokkuuden parantamiseksi.

Pilotti käynnistyy tammikuussa 2021 ja päättyy saman vuoden kesäkuussa. Pilotin aikana kuntien edustajat vierailevat muissa pilottiin valituissa kunnissa ja vertaisoppivat toistensa parhaista käytänteistä. Tavoitteena on entistä fiksumpi energiatehokkuustyö kunnissa sekä vertaisoppimismallin kokeilu ja levittäminen.

Strategian mukaista kehittämistä

Hämeenlinnan strategian yksi painopisteistä on Resurssiviisas kaupunki, jolla on kestävä talous. Energiatehokkuus onkin resurssiviisautta parhaimmillaan, sillä kaupunki säästää sekä veroeuroja että kasvihuonekaasupäästöjä energiankulutuksen vähentyessä.

Lisätietoja

Marika Kyrklund, energia-asiantuntija, marika.kyrklund@hameenlinna.fi

Lisää vertaisoppimisen pilotista Motivan sivuilta.