Vinkkejä koulujen päättäjäisiltaan ja kesään

Kesäinen tervehdys nuorisopalveluista ja ehkäisevästä päihdetyöstä

Koulujen päättyminen ja nuorten iso juhlapäivä on jo lähellä. Vaikka tänä vuonna Suvivirttä ei päästä perinteisesti laulamaan, nuoret todennäköisesti juhlivat alkavaa kesää omalla tavallaan. Hämeenlinnan seudulla nuoret ovat perinteisesti kokoontuneet koulujen päättäjäisiltana rannoille ja puistoihin. Osa seutukunnan nuorista kokoontuu loppuillan aikana Hämeenlinnan kirkkopuistoon tai Linnanpuistoon.

Olisi tärkeää, että keskustelisitte kotona, millaisia suunnitelmia teidän perheen nuorilla on. Kenen kanssa he menevät iltaa viettämään, missä aikovat kokoontua ja määrittäkää lisäksi kotiintuloaika. Alaikäisten ei olisi hyvä olla kaupungilla enää puolen yön aikaan. Vaaratilanteet ja mahdollisuus joutua keskelle jotain yllättävää kasvaa, mitä myöhempi ajankohta on.

Seutukunnan alueella on paljon aikuisia valvomassa kesäloman alun juhlintaa, mutta kaikkea emme voi estää ja kaikkeen emme ehdi puuttua. Alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen lisää riskiä vahinkojen sattumiselle. Edelleen liian moni vanhempi ostaa alaikäiselle lapselleen alkoholia ja ajattelee sen suojaavan lasta, mutta näin asia ei ole.

Lasta suojataan parhaiten sillä, että ei anneta lupaa juoda alkoholia, eikä mahdollisteta sitä omilla toimilla. Tärkeää kuitenkin on, että lapsi tietää, että kaikesta saa puhua ja kertoa ja kotiin voi tulla aina missä tilanteessa vain.

Vinkkejä päättäri-iltaan ja kesään:

  • Huolehdi omalta osaltasi, että alaikäinen ei saa alkoholia käsiinsä.
  • Tiedä kenen kanssa nuori kulkee ja missä hän viettää aikaa.
  • Soita nuorelle illan aikana, jotta olet ajan tasalla mitä iltaan kuuluu.
  • Aseta kotiintuloaika.
  • Ole yhteydessä muihin vanhempiin.
  • Seuraa verkossa Tunnit täys! -tapahtumaa.

Kesän nuorten palveluista:

Hämeenlinnan nuorisopalvelujen Kesäpaku liikkuu kesä- ja heinäkuun ajan nuorten suosimilla kokoontumispaikoilla Hämeenlinnan kantakaupungissa ja pitäjissä. Nuoret voivat myös pyytää kesäpakun paikalle p. 050 3099466 (soitto tai tekstiviesti). Ota someseurantaan Instagramissa: @hmlkesäpaku

Janakkalan nuorisopalvelut liikkuvat kesä- ja heinäkuun KESÄKAARALLA, lisätietoa Instagramista: janakkalannuorisopalvelut

Hattulan nuorisotyön tavoittaa numerosta p. 050 306 6650.

Turvallista ja aurinkoista kesää toivottaa

  • A-klinikan ehkäisevä päihdetyö, Katri Lartama, p. 050 592 1455
  • Hämeenlinnan nuorisopalvelut, Kesäpaku, p. 050 309 9466
  • Janakkalan nuorisopalvelut, Satu Punkari, p. 050 466 0656
  • Hattulan nuorisotyö, Mirka Saarinen, p. 050 306 6650